Followers Remaja Purba

Sunday, July 19, 2015

Penangan Rendang Daging N9


Kronologi 1 Syawal..

Dalam takde mood..
Dalam takde perasaan..
Siap jugak packing baju.. gosok baju..
Siap jugak asingkan duit dalam sampul raya..
Siap jugak charge battery DSLR.. power bank..
DONE.. pukul 4 am baru nak tidur..

Bangun pagi..
Rutin di pagi Syawal..
Nampaknya kali ni terpaksa tukar plan..
Sepatutnya kami beraya di Key Ell je..
Tapi mak pulak balik beraya di Selatan..

Sebelum tu..
Beraya dulu di rumah MIL di P.J..
Lepas solat Jumaat barulah gerak balik ke kampung..

Alhamdulillah..
Perjalanan balik ke Selatan sangat lancar..
Macam tak percaya.. jalan tak sesak..??
Kebiasaan, perjalanan boleh jadi sekali ganda lamanya..

Dah alang-alang balik kampung..
Plan dikemaskini..
Dari mana nak ke mana.. supaya tak banyak buang masa..

1 Syawal kali ni..
Meninggalkan kenangan..
Aku dan family kecikku cirit-birit..
Gara-gara sedap melayan rendang daging maklong aku di Negeri Sembilan..
Memang setiap tahun itulah menu yang aku cari dulu selain dari rendang maman maklong aku..

Perghhh.... memang terbaiklah..
Tak cukup tidur kami..
Bilik air memanggil-manggil..
Nasib baik tak sampai lembik tak bermaya dibuatnya..
Spoil jugaklah mood nak beraya..
Nak berjalan jauh pun aku tak berani..
Nasib baik dak Kakak, dak Adik dengan dak Nuha tak teruk sangat..


StatusHati: Rindu yang merantai hati..


4 comments:

Ann Ishak said...

selamat hari raya kak

nohas said...

maman..lamanya tak makan, pernah mkn yg dibuat jeruk...rendang maman blm pernah rasa lg..

Amanda Suria said...

I pun sama cirit birit tp xde la teruk mana just asyik memulas je la perut...

AMIIZAA said...

selamat hari raya utk aiza sefamili:)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...