Followers Remaja Purba

Tuesday, July 7, 2015

#Cabaran20Hari Lagu Raya Pilihan (DAY 11)


#Cabaran20Hari Raya/Puasa 2015
DAY 11..



Lagu Raya Pilihan..
Dari tahun ke tahun banyak lagu-lagu raya berkumandang di udara..
Ada yang biasa dengar, tak kurang juga tak pernah dengar..

Biasanya lagu raya menjadi pilihan, dah tentu lagu yang evergreen.. penuh nostalgia..
Hinggakan setiap lagu ada kenangan yang tersendiri..

Dalam banyak-banyak lagu raya yang ada..
Aku paling suka lagu Khairil Johari Johar ---> sepasang kurung biru..
Tapi.. biru bukanlah warna kegemaranku..




Lirik lagu: Sepasang Kurung Biru

Tiada salam atau ucapan
Tiada pesan tanda ingatan
Suasana penuh keriangan
Ku teringat pada seseorang.. oh..

Di hari yang berbahgia ini
Hatiku kosong dan sepi sekali
Betapa manis kenangi lalu
Menyambut raya bersama denganku.. oh..

Tiada bisikan lembut yang ku dengar
Hanya suara azan sayup bergema
Masih kurasakan hangat tanganmu
Di pagi raya bersalam denganku..

Tetamu datang tetamu pergi
Namun tak tiba orang ku nanti
Hanya sepasang kurung nan biru
Menjadi teman mengubat rinduku.. oh..



psstt: Janjimu kupegang sepanjang hayatmu..!!



11 comments:

Mirabeads azi said...

Wah lagu favorite kite sama....saya pun sangat sangat suka lagu ni.....feel dia lain macam sikit....

Lea Ismail said...

suka lagu ku pohon restu - mamat exist dan satu hari di hair raya -m nasir

Nurzakiah Hanum said...

good luck

idzwa kamaruddin said...

nice!

norhidana miswan said...

ni lagu kegemaran dana jgk kak... senang cite lagu lama sume mmg best... lagu baru2 nih ada lah beberapa yg nice ada yg mcm haram je

paridah said...

INDAH N MERDU LAGU RAYA PILIHAN AI...KAK PUN SUKA LAGU NI...

Kira Sakura said...

tapi sekarang banyak lagu dah rosak huwaaaaa

Nazlee Ismail PCL said...

kalau cakap tajuk lagu, nama penyanyi...emm memang pcl fail !.. cer bagi tang korus...ok bioleh tangkap lagu tu..utl lagu ni taktau ;

sedap tang rangkap last tu

Tetamu datang tetamu pergi
Namun tak tiba orang ku nanti
Hanya sepasang kurung nan biru
Menjadi teman mengubat rinduku.. oh..

Malinda said...

banyak lagu2 raya lama yg akak suka tapi paling benci dgn lagu raya zaman sekarang ni tak best langsung ntah ape2 kan.....paling suka lagu seloka hari raya hair amir dgn uji rasid ;)

Puan Kutu said...

lagu ni lagu lama.best..nostalgia sangat

JR said...

Mungkin kerana kita org Melayu berjiwa penyedih sebab itu lagu raya sejak zaman P.Ramlee sampai sekarang banyak bertemakan kesedihan. Sampai takbir raya kita juga begitu sedih dan sentimental tak seperti di negara Arab yg takbir rayanya bersemangat sesuai dengan tema hari kemenangan...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...