Followers Remaja Purba

Thursday, July 9, 2015

#Cabaran20Hari Kuih Raya Paling Best


#Cabaran20Hari Raya/Puasa 2015
Day 13..

#Cabaran Day 12.. di SINI..


Kuih raya paling best bagi aku..
TART NENAS..
Favourite dari zaman kanak-kanak lagi..
Letaklah sesedap mana kuih raya yang ada..
Tart nenas tetap menjadi pilihan hati..
Kalau pergi beraya, kuih pertama yang aku cari, mesti tart nenas..
Kalau sedap.. kuih lain tak pandang dah..

Dulu..
Bila tiap kali mak buat kuih raya terutama tart nenas bunga, aku pun turut sama kena tolong..
Tak tolong kena bebel dengan mak nanti..
Tapi.. jangan tanya camane nak buat..
Sebab aku tak tahu dan tak pernah walau sekali untuk cuba membuatnya..
Mak tak turunkan ilmu kat aku sebab mak tahu memasak bukan bidang aku.. hahaha..

Sekarang..
Mak dah pencen dari buat kuih raya termasuklah tart nenas..
eemm.. aku pun kalau teringin sangat.. beli je..
Takkan nak minta mak buatkan..
Tapi.. eemm.. kalau minta mak buatkan pun best ni kan..
Jap.. nak try mesej dekat mak..
Gedik kau ye mak budak.. itupun tak nak belajar buat.. kihkihkih..



psstt: Awak dalam hati.. kini dan selamanya..

11 comments:

Cho Zila said...

dah nak raya kita ni kan.. rasa cam cepatjer masa ..
selamat hari raya.. jangan lupa kirim kan sini sikit tart tu...

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

paridah said...

TART NENAS JADI PILIHAN AI YA...RAMAI YG MINAT KUIH TU TERMASUK BLOGGER ZUMAL...

lieyalatif said...

same!! dulu lieya pun mase kecik2 buat tat nenas dgn mak lieya....gigih ni jam buat sendiri bagai...tapi tu dulu laaa...skrakng mak rajin buat tempeyek jek...yg lain2 lieya beli jek laaaa....sian dah tua tak larat nak buat2 kuih2 nieh....

iryanty ahamad said...

biskut mama carey...terbaik.. :-))

Azlinda Azman said...

sep sket!!

Samalah kita tart nenas

www.azlindaalin.com

Ibu Lala said...

Suka jugak tart nenas tu

uncle gedek said...

kueh yg paling best pada uncle...

kueh kat rumah orang...

:D

Aziela said...

Akak pun suka...tapi lebih suka biskut Mazola...hehehe

kisah earty said...

tart nenas, nanges nk buat inti dia..meletup2 time mendidih.. tp sedap dimakan..heheh

Kira Sakura said...

kira pun tart nenas mama jugak yg menjadi pujaan hati hihihihi. tapi tart nenas gulung kira tak suka yg bunga tu rasa mcm kurang feel bila makan

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...