Followers Remaja Purba

Monday, July 27, 2015

Andai Dapat Ku Undur Masa


11 Syawal telah berlalu..
Tapi aku jarang nak dengar lagu raya..
Buat menambah rasa sayu di hati..

Belum pernah ada entry macam ni dalam blog ni..
Hari ni tiba-tiba..
Sesekali kurasa teringin..



Gambar AXL'S pinjam dari SINI.. Lagu pulak boleh layan kat SINI..


Dalam usik ku merajuk seketika
Laluku pergi meninggalkan dirimu
Tanpa ku duga lilin menjadi bara
Gurauan ku jadi dilema prasangka

Kau menyangka aku pergi kerna dia
Yang tak pernah wujud dalam alam cinta
Belum sempat ku jernihkan suasana
Engkau pula yang hilang entah ke mana

Puas sudah ku mencari
Ku tinggalkan pesan
Ku kirimkan berita agar dapat ku temui
Dirimu.. Umpama sebutir permata yang sinar

Andai dapat ku undurkan putaran dunia
Inginku ubah semula kata-kata dan tingkahlaku ku
Yang salah agar kita dapat seiring
Di mercu asmara..

Tak ingin lagi dan tak mahu lagi
Berpisah bukan dengan kerelaan hati
Penyesalan yang tak ada kesudahan
Ku tersepit dalam jerat sendiri


StatusHati: Aidilfitri tanpamu di sisi..



7 comments:

Kakcik Nur said...

Walau apa pun yang sebenarnya terjadi (kakcik tak pandai hendak meneka), semoga yang keruh akan segera kembali menjadi jernih...

norhidana miswan said...

jgn sedih2 kak...semoga semuanya akan berbalik spt asal yek

MILx HASHIM said...

semoga tabah menghadapi segala dugaan...

http://jmbelog.blogspot.com/2015/07/top-commentators-monthly-blog-jm.html

JR said...

Lagu rock kapak memang berpuaka, sedap didengar dan mendayu pula...
Apapun semoga kita cuma melihat ke depan kerana masa lalu adalah sejarah yg tak kan berulang lagi, yang baik jadikan ingatan yang buruk jadikan pengajaran...

Qaseh Vee said...

klu x blh nak follow , mungkin melepaskan itu yg terbaik ... semoga lebih tabah ...

Puan Kutu said...

best lagu ni..sy suka!hehe

Malinda Ismail said...

Berusaha,berdoa sehabis baik dan selebihnye berserah kepada DIA mungkin ada hikmah indah di sebalik yg berlaku....moga adik jumpa kebahagian yg di cari

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...