Followers Remaja Purba

Friday, July 24, 2015

Berbuka Puasa di Rumah Amal Kasih Bestari, Kg. Melayu Subang



Baru berkesempatan nak cerita di sini..
Ahad minggu terakhir Ramadhan.. aku di sini..
Program anjuran Alumni La Salle Petaling Jaya


Alhamdulillah..
Majlis berjalan dengan baik..
Cuma perlu ada penambahbaikan.. takpe percubaan kali pertama..
Lain kali kita cuba buat yang lagi baik..
Agihan tugas telah diberikan sesama mereka..

 
Tugasan memasak diserahkan kepada chef Hubby..
Walau ada yang pakar memasak tapi mereka nak rasa air tangan chef Hubby..
Aku jadi assistant je.. potong tu.. racik ni..
Nasib baik bulan Ramadhan.. kalau tak.. kihkihkih..


Lokasi kejadian..


Dak Kakak.. dak Adik.. dak Nuha teruja mengikuti program berbuka ni..
Kali pertama berbuka puasa dekat luar sepanjang Ramadhan kali ni..


Otak-otak yang ohsem sedap..


Alumni La Salle Petaling Jaya (Batch 1993 - 1997)

Sedikit kata-kata aluan dan ucapan dari wakil kedua-dua belah pihak..

Penyerahan sumbangan..


Bersama sebahagian dari anak-anak yatim yang diraikan..
Tengok pada anak panah tu.. aku baru perasan aksi dorang.. tersenyum sendirian..


Sebahagian lagi kenangan..



Kembang kempis hidung menahan bau durian..


Dak Nuha tak minat langsung nak main bunga api..
Sebaliknya leka dengan mainan yang di bawa dari rumah..

Sedikit sumbangan untuk anak-anak yang diraikan..

Juga untuk menu bersahur..

Anak-anak dara di situ yang menyusun semua selipar dan kasut yang ada..
Lesson number one: Ajar anak di rumah susun macam ni..
(kalau takde tempat rak kasut)
Dak Adik je suka susun macam tu kalau kat rumah..


Alhamdulillah..
Majlis selesai pukul 10 lebih.. lega selamat semuanya..
Dak Kakak dengan dak Adik siap request nak pergi lagi..
Seronok dapat ramai kawan..
InsyaAllah.. tahun depan kita cuba buat lagi cuma tempat berlainan..


StatusHati: Working hard for something we love is called passion..


7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

lia ummiirfan said...

AlhamduLILLAH:))

Kakcik Nur said...

Gembira dapat menggembirakan... :)

paridah said...

syukur alhamdulillah...murah rezeki famili ai n mrk yg diraikan....insyaAllah.

Julia Johari said...

Banyak pahala ni, alhamdulilah satu contoh yang sangat baik untuk public tiru

ida =) said...

seronok mereka diraikan :)

Aniey Yusoff said...

Alhamdulillah...dapat beri contoh yg baik pada anak2 kan :)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...