Followers Remaja Purba

Monday, July 6, 2015

#Cabaran20Hari Tetamu Raya Paling Ditunggu-tunggu


#Cabaran20Hari Raya/Puasa 2015..

Hari ke 10..



Dulu..
Zaman sekolah..
Pernah terlintas kenapa dia tak pernah cuba datang beraya di rumah mak aku..
Kekonon kalau dia datang bolehlah perkenalkan dekat mak..
Sebab bab berkawan ni mak terlalu strict..
Mak mesti nak kenal dengan siapa aku berkawan..
eemm.. lain yang aku tunggu, lain yang datang..

Kemudian.. habis belajar..
Aku takde dah nak mengharap bagai..
Bila dah kerja.. lagilah..
Aku beraya pun di kampung..
Dah takde istilah rumah terbuka di rumah mak..


Sekarang..
Aku memang takde tetamu yang paling aku tunggu-tunggu..
Sebab..
Rutin minggu pertama..
Aku berada di kampung..

Rutin hujung minggu kedua, ketiga, keempat..
Masa nilah nak jalan raya..
Masa nilah nak buat open house..
Masa nilah nak beramah mesra dengan jiran di TDBi..

Tapi terfikir juga.. eemm..
Siapalah yang akan jadi tetamu istimewa raya kali ni..


psstt: Sayang.. jodoh kita telah tertulis..



8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

all the best

paridah said...

siapa saja yg bertandang di hari raya ke rumah kita tetap istimewa sbb tamu ni hadirnya membawa rezeki..

Malinda said...

tetibe teringat zaman2 cinta monyet dedulu....kikiki....mcm tu gak teruja nak tunggu kedatangan si dia pastu bole pulak dia datang sampai tiga kali...terlebih sudah....malu ai dgn mak tau....kensel terus..hahaha

Mummydearie said...

Saya pun takda tertunggu-tunggu siapa yang datang beraya di rumah. Hujung minggu lagilah, memang memanjang aje takda rumah di musim raya ni :)

Kniedaz said...

teringat pulak zaman sekolah bila secret admire mai, boleh menyorok pulak kat belakang rumah sebab malu nak entertain hehe

Mirabeads azi said...

all the best....tetamu yang datang pasti istimewa

Kira Sakura said...

tunggu tetamu masa orang tu jadi tunangan kita je dlu ekekekeke

Nazlee Ismail PCL said...

memang trik lah kan, pakew datang time raya konon nak beraya tapi ada niat lain diseballknya..haha ; yes macam pernah buat je :)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...