Followers Remaja Purba

Tuesday, July 28, 2015

Kambing Bakar at Anika D'Fresh


Kisah malam Sabtu lepas..
Aku ni sejak kamceng dengan 'geng mental'.. bila makan banyak je mula risau..
Takut berat naik.. naik.. dan terus naik..
Bila dah berada di bulan Syawal ni, tak sahlah kan takde rumah terbuka..
Nak makan banyak tak berani, makan sikit rasa tak puas..

Akhirnya lewat malam tu gedik santai di Anika D'Fresh..
Menu istimewa kedai makan ni Ayam Penyet Special dan ABC Coklat Special..
Tapi sayang..
Malam tu dah habis pulak.. cuma duduk lepak santai sambil teman dak Nuha minum ABC Coklat Special.. yang menarik ada anggur dan ice cream dalamnya..


Sebelum ni owner kedai ni jual ABC Coklat Special menggunakan lori pick up di area Seksyen 2 Shah Alam..

Close up sikit..
Menu terbaru.. Kambing Bakar Special..



Ada juga menu sampingan lain..
Nanti nak cuba pulak Puyuh Penyet..

Ada jugak menu Sizzling..


Pelbagai jenis air..


Tengahari Ahad..
Sebelum memulakan perjalanan balik kampung beraya di rumah ayah aku..
Sekali lagi kami singgah makan di Anika D'Fresh ni..

Lele penyet..
Boleh request kot kalau nak ikan yang besar.. ni yang biasa je..


Menu pilihan.. kambing bakar special..
Boleh request kot kalau nak pedas lagi..
Pada aku.. yang ni dah ok.. tak pedas sangat.. sedang elok pada tekak aku..


Suapkan nasi takmo.. suapkan bakso pun takmo..
Sudahnya ini yang dilayannya sampai habis..



Senang nak cari..
Dari Pekan Meru menghala ke arah puncak Alam..
Simpang kiri masuk ke Jalan Iskandar..
Kedai makan Anika D'Fresh ni sebelah kanan selepas SRA Bukit Kapar Barat..



StatusHati: Aku ingin kau dekat selalu..



5 comments:

SuzieLAWAti said...

dulu tu laluan balik sy ke kg tu.. hehehe

selamat hari raya awak..

(hermmm tu lah... mood nya hilang entah kemana...).. klu kata update tu.. tnda nya paksa diri.. hahahaaa

safurara said...

vahvahhh! kena try neh!

Nurzakiah Hanum said...

singgah ptg
bz sangat2

Malinda said...

dari kat fesbuk sampai ke blog mata akak terus terkebil2 pada kambing bakor tu....asal seksi sangat rupe parasnye...kalau la dekat kedainye nak jugak akak menerai T__T

Mummydearie said...

I tak makan kambing makanya, ABC coklat itulah yang menawan hati. Gambar Dak Nuha depan ABC tu lagilah menawan!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...