Followers Remaja Purba

Monday, June 20, 2011

Tunggu sikit punya lama

Kisah di Klinik Surgeri, PPUM..

Lepas hantar kakak ke sekolah, aku bawa pulak dak adik ke PPUM.. Hadap jalan jem satu hal, cari parking kat PPUM satu hal.. Dah sampai kena tunggu giliran satu hal.. Dari pukul 8 lebih sampai pukul 11 am aku bertunggu-tangga kat situ..

Asal no. dipanggil, dak adik tanya 'Ibu.. Dah ke..?' Itulah yang ditanya berulang-kali.. Dahlah penat tunggu, penat layan kerenah adik.. Lepas aku belikan sarapan, adik mula nampakkan kecergasan dia.. Kejap berdiri, kejap duduk, kejap memanjat, kejap berlari.. Tak reti dok diam.. Dah tu.. Ada pulak yang melayan dia tu.. Aku..? Sabar.. Jangan ikut sangat marah tu..

Jumpa doctor pukul 11 am.. Tak lama mana pun.. Tak sampai 15 minit.. Masa menunggu yang lama.. Dr. Margaret turut double check keadaan tangan adik.. So.. Next apointment will be on 18 Jun 2012.. Setahun dari sekarang..

Memandangkan habis lambat jadi aku confirm tak kerja hari ni, dan aku sempatlah hantar dak kakak ke sekolah.. Aku dan adik kembali ke rumah nenek.. Lepas makan, dah segarkan badan, adik lena.. Aku..? Seganlah walaupun dah letih sangat ni.. Kenapa tak balik..? Memandangkan rumah aku jauh.. Tak berbaloi aku nak balik.. Sudahnya aku sekarang berada di rumah nenek a.k.a pengasuh..


psstt: Nak blogwalking tapi mata dah nak pejam celik terkatup ni..

9 comments:

MARIA LIZA said...

Sabor je le..Biasa le adat di hospital..Menunggu aje le kejenye...

aizamia3 said...

MARIA LIZA:
betul tu.. tak sabar janganlah hadap hospital.. sebab tu rutin ke hospital en. suami tak ikut melainkan dalam kes-kes khas..

Nini Hartini said...

betullah. menunttu turn kt hospital mmg melelahkan. nini pn ada appointment rabu ni. aduhh malas membayangkan..

mcm mana keadaan adik?

Farah Shamsudin said...

Adatla tu kalau kat hosp kerajaan..Memang lambat..

Shiela Firdaus said...

tunggu kemain lama..check tak sampai 5 minit kannnn..:-))

aizamia3 said...

Nini Hartini:
itulah.. memang kena banyak sabar..

setakat ni takde masalah dah kat tangan adik.. teruskan fisio macam biasa jelah..

aizamia3 said...

Farah Shamsudin:
kakitangan dan doktor tak cukup nak layan ramai pesakit.. ?

aizamia3 said...

Shiela Firdaus:
memang.. semalam tunggu dari pukul 8 lebih sampai dekat pukul 11.. jumpa doctor alah.. tak sampai 15 minit.. sekejap sangat..

risa said...

menunggu tu satu penyiksaan kan dik noooonn..cian dia

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...