Followers Remaja Purba

Sunday, June 19, 2011

Majlis Cukur Jambul

Kisah disebalik Majlis Cukur Jambul anak GS41 member hubby di Kg. Sg. Air Tawar, Sungai Besar..

Kitorang gerak dari rumah pukul 11 lebih, sepatutnya sejam lebih lepas tu dah sampai tapi pukul 2 lebih baru sampai.. Kenapa..?

Hubby ingat-ingat lupa jalan nak ke rumah member dia tu.. kiranya ni kali kedua bagi hubby dan kali pertama bagi aku dan anak-anak.. Penat mencari satu hal sesat satu hal..pusing-pusing jalan yang sama.. lalu kiri masuk kanan jumpa balik jalan yang sama.. aduiiyyaiii... apa pun tak bolehlah..

Kenapa tak call..?
Dah call tapi 019 off, 017 off, PTT jangan katalah.. bersangka baik jelah masa tu walaupun dah keletihan.. Dalam masa yang sama terima kasih pada GS19 guide kitorang.. jalan tu dah betul dah tapi surau color kuning tu kitorang tak jumpa.. rupa-rupanya surau tu dan bercat color hijau.. patutlah tak jumpa.. Sudahnya kenalan GS41 guide kitorang sampai depan rumah dia..

Alhamdulillah, selamat sampai.. tengok jam.. wah.. dekat 2.30pm.. ikutkan hati memang nak balik dah tapi ramai geng PTT pujuk cari dulu sebab kitorang dah dekat sangat cuma tak jumpa jalan.. Masa kitorang sampai pun majlis dah selesai, kiranya antara orang yang terakhirlah..

DAN.. selamat sampai rumah dekat pukul 7pm.. itupun aku paksa hubby balik, kalau tak mahu sampai ke malam agaknya.. macam tak kerja lak hubbyku ini.. nak outstation ke Penang tu..

La ni sementara hubby rehat dalam rumah, aku macam biasalah mencari tempat strategik nak online..



ppsstt: Malam ni nak kena tidur awal, esok lepas hantar kakak ke sekolah, terus ke PPUM.. Kalau lambat settle, aku cuti.. kalau cepat, esok aku kerja.. Cuti yang aku apply standby incase kalau hal kat PPUM tu lamaaaaa...

4 comments:

Farah Shamsudin said...

farah paling tak suka bila tak jumpa jalan macam ni..sesat pulakk.. kalau ikut farah tu, mau terus balik kot.. hehehe..

aizamia3 said...

Farah Shamsudin:
nak jadikan sebab talian komunikasi dia tak berfungsi pada haru kejadian.. penat.. sampai je terus makan.. hahaha..

risa said...

adohaiiii ai ni pon buta jalan tau!! selalu kena marah ngan asben sebab takleh tolong dia..ekekeke

aizamia3 said...

risa:
hikhikhik.. antara ai dengan en. suami, kalau pergi kenduri kahwin yang perlu ikut peta, mesti ai jadi penunjuk arah.. jarang tersilap bagi arahan.. ikut kiri bang, kanan bang.. u-turn bang.. hahaha..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...