Followers Remaja Purba

Wednesday, June 29, 2011

JUVANA

Aku bukan nak review pasal series ni tapi malam semalam dalam salah satu babak tu aku perasankan ayat ni.. tak tau pulak kalau dah banyak kali keluar kat series ni sebab aku pun teramatlah jarang layan..

Biasa aku jumpa/baca.. 'Hendak seribu daya.. tak hendak seribu dalih' tapi dalam series tu aku ternampak ayat ni..


'Hendak seribu daya.. mahu seribu cara'


Selagi ada daya, kenalah berusaha untuk dapatkan apa yang dihajati.. Jangan hanya jadi Mat Jenin yang penuh angan-angan tapi akhirnya terkandas ditengah jalan.. Jangan hanya nak berangan tanpa usaha.. Bila taknak pelbagai dalih dibuat.. Ada je alasannya..



psstt: Sedang menghitung hari menunggu keputusan interview.. ;)

18 comments:

bujal X said...

nice~~he~~

MARIA LIZA said...

LAYAN jugak juvana ye..betul tu...

aizamia3 said...

bujal:
hehehe.. ;)

aizamia3 said...

MARIA LIZA:
malam semalam dapat rehat lebih tu yang layan cite tu.. hehehe..

fRaMe+LenSeS said...

setuju ng akak.. :)

aizamia3 said...

fRaMe+LenSes:
;)

BRO_MONDAY said...

aizamia : ai sempat tengok masa minggu lepas kot, yam kes buang anak tu ha...dia kantoi, tu yam masok skolah juvana tu...

Munna said...

a'a...nmpk gk words tu...tp kejap je xsmpai 1saat pun...^^

aizamia3 said...

BRO_MONDAY:
ai takdelah beria layan cite tu sebab takdan nak tengok pun.. banyak episo ketinggalan dah.. ;)

aizamia3 said...

Munna:
a'ah sekejap je tapi memang jelas ayat tu..

msredcheesecake said...

Cik aizamia,
Betul tu...kalau nak tapi tak mau cari cara, mengada namanya tu...hheee....

Msred pon tengah tunggu keputusan interview.....

aizamia3 said...

msredcheesecake:
moga kita berjaya insyaAllah..

Sunah Sakura said...

nice quote kat situ...

aizamia3 said...

Sunah Sakura:
betul.. lain dari yang biasa kita jumpa..

PinKy MoMMa said...

x suka botak! hahaha eh ada kena ngena ke?

caiyokkkk ibu..mudah mudahan ada rzeki kamu..insyaAllah..

aizamia3 said...

PinkyMomma:
tapi ai suka dengan botak tu.. hehehe..

yup.. mudah-mudahan..

khairul akmal azman said...

citer juvana mmg gua minat!

aizamia3 said...

khairul akmal azman:
cite tu best tapi jarang dapat layan..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...