Followers Remaja Purba

Thursday, June 30, 2011

Jom Reka Dialog



Aku nak cuba segmen yang memerlukan kreativiti ni.. Korang nak join mai bawak jari atau tikus korang kat SINI..


Perbualan awal tidak sempat dirakamkan dan hanya 5 dialog ni yang tinggal..

Isteri:
Abang tak pandai jaga hati ayang.. abang suka buat ayang tertunggu-tunggu.. Abang suke buat ayang merajuk tapi tak reti nak pujuk.. Abang memanglah.. Abang tak patut buat ayang macam ni..


Suami:
Sayang ooiii..!! Abang ingat abanglah PERMATA HATI ayang. Selama ni abang percaya janji-janji ayang.. Abang dah banyak berkorban untuk ayang.. Abang dah perabis duit untuk ayang.. Tapi ini balasanmu sayang.. Begitukah AWAN NANO.. NANO.. NANO... hehehehe..


Isteri:
Dahlah, menci2.. Ayang malas nak cakap dengan abang.. Buat hati ayang makin sakit.. Jangan paksa ayang buat apa yang ayang tak suke boleh tak..?


Suami:
Alah.. bukan ayang CAKAP pun, ayang SMS je kan.. Ok kita lupakan hal tu semua yea.. Abang sayang ayang.. boleh bagi abang peluang kedua..? Plz... Ayang pun sayang abang lagi kan..


Isteri:
eemm.. abang ni apa pun tak bolehlah.. (berasa terpujuk dengan sms pujukan dari suaminya itu..)



psstt: Sambungannya masih ada tapi memandangkan BA nak 5 dialog je maka itulah yang terhasil.. hikhikhik..

33 comments:

Puan Capa said...

abg ni..muka legend..hati kiut miut!hehehe

Eera Shera said...

nak join jugak tapi td blog buat hal..bad request plak..terus bad mood..hihi

aizamia3 said...

Puan Capa:
hikhikhik.. ayat-ayat menggoda nak pujuk isteri.. tapi through sms je.. ;)

aizamia3 said...

Eera Shera:
itulah ada gak yang kata cenggitu tadi.. slow sangat.. mood pun turut terencat..

Mommy Fara said...

Wow! Segmen abg ben?

aizamia3 said...

MommyFara:
jom join sempat lagi..

misscha said...

hi...

singgah sini jap n follow .....jom singgah blog misscha...

http://misscha-cecite.blogspot.com/

aizamia3 said...

misscha:
terima kasih.. singgahlah lagi dan lagi dan lagi dan lagiiii... ;)

♥ cιк єммα ♥ said...

amboii..ayat manis aihhh..hehehe..nice..folo cnie :)

http://cik-emma.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

Main sms pulak yang ni erk..??

cik husna said...

alolo..sweetnye :)

zie_ira said...

wah,, Maharaja lawak di compile dlm ni,,hehe,,

round2 bace dialog ,,:)

niena shopping2u said...

wahhh laju tgn menjoin segmen ye.. :)
cantik header ni :)

nuRuL said...

uiksss..

rajinnyer die karang ojg2..

siap ade part2 lagi tu..hi3

:))

PeRmAtA bIrU said...

ada sambungan... hahahha....

risa said...

ni memang cara ko gadoh ngan laki ko kannnnnnnnnnn...ekekekeke
tetiba sms pulakkk adoyaiiii
*** begitulah awan nano nano nano
dia tahu dia gadiskuuuuuuuuuuu:P

Kalamhati said...

hihihi best2!..=)

::Miss Hearty:: said...

uiksss..ada sambungan?? :)

Nini Hartini said...

adeh~ ni dialog akk ng suami ke...rekaan je ni?

Heart In A Cage .

suha said...

hehehe pnjg tol type sms ye (^_^)

akutetapaku.com said...

jgn cmtu ayg..:) terbaik!!!!

http://akutetapaku85.blogspot.com/

niena shopping2u said...

singgah sini :)

http://www.my-shopping2u.com/

Nadzirah K. said...

woot2..
salam perkenalan:)
http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html

aizamia3 said...

CIK EMMA:
hikhikhik.. terlebih gula itu yang manis je tu..




cik angkuh yg chumels:
kalau ikutkan bahasa sms pendek tapi nak bagi mudah ai buat macam karangan.. hahaha..

aizamia3 said...

cik husna:
hehehe.. hak cipta terpelihara..

aizamia3 said...

zie_ira:
Hahaha.. awan nano punya pasal..




niena shopping2u:
kebetulan pulak idea tengah banyak.. ;)

header lawa.. hikhikhik.. tq.. ;)

aizamia3 said...

nuRuL:
hikhikhik.. itulah.. tapi kalau ada sambungan takde dah.. idea lain pulak..




PeRmATa bIrU:
hikhikhik.. semalam tgh banyak idea..

aizamia3 said...

risa:
ish.. takdelah kak.. tapi macam best je.. boleh try lepas ni.. begitulah awan nano.. nano.. nano..

aizamia3 said...

Kalamhati:
suke suke..



Miss Hearty:
hikhikhik.. ;)

aizamia3 said...

Nini Hartini:
rekaan je dik.. kalau betul mana boleh letak dalam ni.. hahaha.. kena ubahsuai sikit..




suha:
itu guna bahasa karangan tu, kalau bahasa sms pendek je tu.. hikhikhik...

aizamia3 said...

akutetakaku.com:
yeah.. terbaik..



Nadzirah K:
tq ;)

Dayana AZ said...

hehe sweet betol :D !! siap ada awan nano ag :P

Jom tolong like facebook Shawl Storiie and visit blog , http://shawlstoriie.blogspot.com/

aizamia3 said...

Dayana AZ:
terpengaruh dek JOZAN ler ni.. hikhikhik..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...