Followers Remaja Purba

Tuesday, June 7, 2011

Outstation to Putrajaya

Wah.. Bunyi macam jauh je nak pergi..
Semalam balik kerja aku dah pesan kat kakak dengan adik..

Ibu: Pagi esok ibu nak kena pergi Putrajaya, adik dengan kakak kena bangun awal pergi rumah nenek tau..
Kakak: Habis tu kakak kena tidur kat rumah neneklah.. (dah mula buat muncung tak nak)
Ibu: Tak.. Petang balik kerja ibu amiklah..
Kakak: Ibu janji tau..
Ibu: Ye.. Ibu janji..


Sekarang:
Pukul 9 am aku dah berada dalam dewan untuk Majlis Pelancaran PSPTN yang akan dirasmikan oleh Menteri Pengajian Tinggi..



UPDATE:
Lepas majlis macam biasa sesi makan.. wah.. nampaknya tak payahlah aku beli makanan.. Alhamdulillah rezeki dapat makan laksa Johor dan Sate..

17 comments:

bujal X said...

petang nanti jangan lupa ambik adik tahu!

aizamia3 said...

bujal:
hehehe.. En. Suami pesan tak payah amik dak kakak sebab bila kat rumah dia asyik nak main, kat rumah pengasuh kena buat kerja sekolah..

Kat rumah sekejap je baca buku sebab kawan-kawan dah panggil.. Tapi ibu dia tak sampai hati nak tinggalkan kat rumah pengasuh.. Huhuhu..

Mommy Fara said...

alalalalalalala...kene tgl dgn ibu eh?

aizamia3 said...

Mommy Fara:
tu baru kena tinggal seharian.. tahun lepas penah kena tinggal 3 hari, bila call dengar suara dak kakak terus nangis.. apalagi ibu dia pulak kena marah dengan nenek dia.. hahaha. padan mukaku..

PinKy MoMMa said...

sate? owh lazaaatttt ;P

sibuknye dia..x pe mencari rzeki kan ;)

fadlisabri said...

visit here frm Egypt~

http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

aizamia3 said...

PinkyMomma:
ni menyibukkan diri dengan arahan yang diterima untuk menghadiri majlis ni.. hikhikhik..

aizamia3 said...

fadlisabri:
thank you.. ;)

ainhany said...

tak aci ni..pah ni ibu kena balanja adi dan kakak makan pulak...ooo ibu aiza mkn sorang jer ek....huhu

aizamia3 said...

ainhany:
yup.. en. suami akan belanja tapi kena tunggu hari Khamis ni ler.. hikhikhik..

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 46 buah negara.. :)

aizamia3 said...

JHaZKiTaRo:
ye.. terima kasih singgah.. ;)

sweet like what said...

singgah sini wat pertama kalinye.. nice blog.. ;)

aizamia3 said...

sweet like what:
terima kasih sudi singgah.. singgahlah selalu.. ;)

kinna said...

amende PSPTN tu? cm PTPTN campur SSPn je...

risa said...

alolololo lenkali kalo terjah putrajaya sila lah bgtau..kalo ada kesempatan leh makan gether2...adoyaiiii

aizamia3 said...

risa:
insyaAllah kak.. sebelum terjah sana nanti ai roger.. hikhikhik..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...