Followers Remaja Purba

Monday, September 28, 2015

Kenangan Hari Raya Aidiladha 1436H


Alhamdulillah..
Cantik je perjalanan yang diatur olehNYA..

Rabu..
Dapat kebenaran balik awal dari Dato' KPE..
Terima kasih Dato' atas kebenaran tersebut..
Tak tunggu dah.. cukup waktu terus balik..
Ambil anak-anak terus balik rumah..

Agak rushing sebab orang TM nak datang rumah check line telefon yang bermasalah..
Nampaknya tak juga dapat settle kan..
Nak kena minta kontraktor TM datang buat wiring baru.. eemm..


Khamis..
Pagi.. balik kampung bersama anak-anak tanpa hubby di sisi..
Kali ni balik beraya di rumah MIL..



Sebahagian kenangan di Aidiladha minggu lepas..




Sesi agihan dibuat..
Kemudian disertai dengan sesi memasak dan makan time..



Sementara itu..
Kami di rumah.. sambut hari lahir mereka yang lahir pada bulan September..
Anak buah, adik ipar, FIL dan jugak dak Kakak sendiri..





Dak Nuha turut sama menyibukkan diri sebab dia yang pilih kek tu..


Kemudian..
Perjalanan diteruskan ke rumah nenek a.k.a pengasuh lama anak-anak..
Sekadar melawat nenek sefamily..
Dak Kakak dengan dak Adik tak nak pergi.. kihkihkih..
'Nenek garang..' kata dorang..
Tapi kupaksa semua pergi.. bukan selalu pun kan..

Lewat petang..
Dak Kakak dengan dak Adik kutinggalkan di kampung..
Dak Nuha peneman aku balik rumah..


Itulah kisah seharian mak budak beraya di rumah MIL..
Hari Jumaat pulak.. kisah di SINI..



StatusHati: Resah itu pasti.. Rindu itu tentu sekali..



12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Amanda Suria said...

seronoknya ibadah korban...tahun ni i x kemana sebab masing-masing penat kenduri tak hilang lagi....

BTS said...

salam aidil adha...

uncle gedek said...

Uncle tunggu daging datang rumah je... hehe

SuzieLAWAti said...

seronok jugak tu...

kite lepak2 je dgn kekanak ... kat rumah... sebab jerebu teruk....
mengaburi penglihatan...

:P

idzwa kamaruddin said...

meriah!penuh aktiviti.

noorhaidaz eyda said...

mmg seronok dapat gotong-royong mcm ni...

norhidana miswan said...

penuh aktiviti ye kak... dr pagi sampai ke ptg....
nampak kebizian di situ

tiga lalat said...

wahh sonoknyer uools., walopon tanpa asben disisi ., kanns ;p

logorithm said...

Selamat Hari Raya Aidiladha.

Puan Kutu said...

Padat juga aktiviti berayanya..tu yg penting ada aktiviti ziarah menziarahi

nona senyum2 said...

salam aidiladha belated yerr, ahhahaa

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...