Followers Remaja Purba

Tuesday, September 22, 2015

Apa dekat belakang kereta tu..?


Rutin harian..
Sesuatu yang mustahil kalau tak hadap jalan sesak..
Akan jadi pelik bila jalan lengang..
Waktu cuti sekolah pun masih padat jalan raya dengan kenderaan yang bertali arus..
Normallah kan bila tinggal di tengah hutan batu ni..

Adakala boleh jadi terhibur ketika memandu..
Hilang sekejap rasa stress.. rasa marah..
Tersenyum.. tersengih.. memandu..
Aku rasa kalau orang perasankan aku mesti pelik tertanya-tanya..
'Budak ni betul ke tak senyum sengih sensorang..'

Tapi..
Itulah sebahagian moment yang pasti kita pernah rasai..


Macam dalam gambar ni..
Nampak tak.. nampak tak..
 



Sebenarnya takde kisah nak dikongsikan..
Bila Dak Kakak dengan dak Adik takde.. balik kampung..
Tinggal dak Nuha je peneman di rumah..
Gedik manja terlebih dia..
Sekejap nak peluk.. sekejap nak cium pipi.. sekejap merengek..
Bosanlah tu takde geng.. kihkihkih..
'Eleh.. cakap Nuha.. aku pun sama..'


Lusa dah Hari Raya Haji..
Persediaan..?
So and so je..

TM Streamyx di rumah..??
Masih sama takde perubahan..
Mood ke lautan dalam dah rasanya..
Hari ni aku buat report lagi..
Kalau tak ok jugak, esok aku buat report lagi..
Kalau tak ok jugak..?
Alahai.. janganlah macam tu.. nak raya kot..
Musim perayaan je mesti aku terkena..
gggrrrr..



StatusHati: Awak.. hati awak masih di sini..



16 comments:

Aziela said...

Apa benda yg meleleh dr kereta tu Ai? Bestnyaa dpt bermanja dgn budak bulat tu. Mmg sedap peluk2 dia.

idzwa kamaruddin said...

saya raya kl! jumaat kerja..hehehe..

Rizziela said...

baru ingat nak register streamyx.. mcm ni punya situation..x jadilahl

aizamia3 said...

Kak Aziela:
Tu daun 'tersepit' dekat bonet kereta.. ;)


idzwa kamaruddin:
rasa macam nak keje Jumaat ni..


Rizziela:
Lately ni makin slow kelajuan internet dekat rumah ai..
La ni tengah bersabarlah ni..

Kakzakie said...

Depan rumah dia ada pokok mangga. Ranting gugur terus terselit kat bonet - nak ikut pergi kerjalah tu haha...

Montana said...

alamak...apa benda tu

paridah said...

dah raya haji pula lusa...balik kampung beraya best tu.

eima said...

tu belum lagi yg bawa sampah sampai ke pejabat kat atas bumbung kereta tu ...

JR said...

Itu namanya kereta berekor. Boleh dijadikan kemudi jika masuk dalam air, hehehehe...

amirah said...

tu ranting ke tu ai...hihihi..apa la yg dilanggar tu ek..

norhidana miswan said...

heehehe nsb bukan spende ke bra yg tersangkut kak hehehhe

Nurfaezah Abdullah said...

towing daun ler plak kekeke

Inani Hazwani said...

Hari hari jalan jammed.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Seronk balik kampung. Sampai tak perasan apa yang tertinggail di bonet.

OhPanduan said...

Agaknya daun tu pun nak balik kampung juga.

Jobdirumah Buat Duit said...

Selamat balik kampung akak. Berhati-hati, semoga selamat perjalannya..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...