Followers Remaja Purba

Monday, September 7, 2015

Tidak meletak kenderaan di petak yang betul


Kalau pagi tadi kisah pemandu di jalanraya..
Petang ni kisah tempat mencari parking pulak..

Sesetengah tempat membeli-belah menyediakan tempat meletak kenderaan dalam jumlah yang banyak dan dalam kawasan yang luas..
Tapi.. biasalah..
Sifat dan ragam manusia..
Ada segelintir yang bersikap mementingkan diri sendiri..
Tak kisahlah atas apa jua alasan yang diberi..
Kalau boleh parking depan pintu masuk, memang senyum sampai ke telinga..
Dari parking jauh, penat berjalan dengan barang yang sarat di tangan..
Jalan paling mudah, parking sedekat yang boleh..


Kenderaan di sebelah kiri tidak meletak kenderaan di petak yang betul..


Ada pulak tu, tempat meletak kenderaan untuk orang kurang upaya pun turut disalahgunakan..
Kes yang ni, masih di tempat yang sama.. aku tak sempat ambil gambarnya..
Tengok pada kenderaan, takde pulak sticker untuk OKU..
Sedangkan yang keluar dari kenderaan elok je aku tengok..
eemm.. geleng kepala melihatkannya..



StatusHati: Bila tak sihat, entry pun turut 'tak sihat' jadinya..



9 comments:

Amanda Suria said...

sama la ngan i hari ni..semua gara2 satu entry i dah buat baik punya kena delete...hurm...menyampah...

eima said...

aku selalu kena org park dlm 2 kotak ....
kita nk paking dah tak boleh tak pun parking senget sampai ssh kite nk park keta kita

jasmarina jasni said...

alahai kesiannyer

norhidana miswan said...

huhuhu biasa situasi gini kak... dana kalu nk pi mana2 pusing lah 2 ke 3 kali kalu takde paking bile abis 3 pusingan takde mmg kuar n cari lah supink complex or supermarket lain...

Puan Kutu said...

Ini jenis tak faham bahasa..klu jenis yg park smp dua petak smp org len tak bley parking lg panas dibuatnya.huhu

Ibu Lala said...

Selalu jadi camni. Deme ni main parking suka hati ja. Org lain nak parking pun susah

idzwa kamaruddin said...

ragam manusia...sekali gus buat yg menulis pun meragam..hehehe..

Malinda said...

macam takde akal kan orang2 camni...pastu selamba je parking tempat oku...malam tadi nasib akak tak betukar jadi kiki... kiteorang dah lama tunggu kat tepi keta yg dah nak keluar parking...yg cik boss siap signal awal2...tetiba datang wira seketul ni terus nak mencelah dan pasang signal gak kenkonon dia nak paking situ....ape buta mata ko tak nampak kete gajah kiteorang kat tengah2 tu dtg2 terus nak rembat plak...laju2 cik boss hon bagi lampu tinggi...fuhh!!! nasib dia blah je dari situ...kalau dia paking gak kat tempat tu tepakse la akak laki bini jadi kiki dan kiko kat situ,....kahkahkah

Kira Sakura said...

OKU jugak tu kakk. Orang cacat otak. sebab tu dia boleh letak kat situ. grrrrrrr

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...