Followers Remaja Purba

Wednesday, September 30, 2015

Idea je menjangkaui sempadan..


Hampir 2 minggu..
Tiada talian telefon dan internet di rumah..
Pada awalnya, tiga hari berturut-turut aduan dibuat..
Hanya pada hari ketiga baru pihak berkenaan menghubungi aku..
Itupun sehari sebelum Aidiladha..
eemm.. ntahlah..
Asal musim perayaan je mesti timbul masalah..
'Ada kabel dicurilah tu..' huhuhu..

Berbalik pada masalah talian telefon aku tu..
Pihak kontraktor TM datang ke rumah sehari sebelum Aidiladha..
Lepas belek.. check.. panjat.. naik atas bumbung bagai..
'Wiring telefon akak ni problem.. saya dah cuba dari luar, ok takde masalah..'
'Saya tak boleh buat.. akak kena call TM semula..'
Tapi nasib baik, dia balik hati.. bagi no. telefon mereka yang boleh bantu selesaikan masalah tu..


Nak mintak kontraktor TM datang pun satu lagi masalah..
Orang sibuk nak cuti raya kan..
Nak tak nak.. kena bertabahlah..
Dahlah guna mobile data kejap ada banyak takde dalam rumah..
Slow tahap siput sedut punya hazabedahnya..

Akhirnya.. semalam.. berjaya juga..
Itupun aku kena tunggu off day hubby..
Terima kasih juga pada pihak berkenaan yang datang ke rumah..

Bila dah ok.. masalah lain pulak timbul..
Baru bercadang nak blogwalking malam tadi..
Dak Nuha pulak cuba halang hasratku itu..
Ok.. kita shut down.. layan dia sepuas hati..
Akhirnya.. bukan setakat dia lena.. dengan aku sekali lena sampai ke pagi.. kihkihkih..



Gambar sebelum jerebu teruk di Federal Highway..




Idea je menjangkaui sempadan..
Tapi masih ada kawasan yang 'bersempadan'
Streamyx ada tapi UNIFI elek..
Hanya kawasan tertentu je ada UNIFI..




StatusHati: Awak.. aaaa.. eerr.. eemm.. :(



7 comments:

Kakzakie said...

Dalam pada slow line tapi masih gigih ada juga entri utk ditatap teman
Kalau di rumah ada buah hati teman tidur memang jawabnya tidur samalah Ai
Yg dipeluk pulak tu gebus memanglah best:)

lia ummiirfan said...

hihi..betul tu.. time raya ada je internet problem kan..

norhidana miswan said...

huhuhu itulah masalahnya ye kak... dana dr dulu sampai skrg pakai celcom je walaupun kadang mcm haram jgk line tp mls nk cube yg lain tkt lg trk

norhidana miswan said...

huhuhu itulah masalahnya ye kak... dana dr dulu sampai skrg pakai celcom je walaupun kadang mcm haram jgk line tp mls nk cube yg lain tkt lg trk

paridah said...

tabah jer hadapi internet slow ni...

eima said...

alahai kesiannye ..... klu xde internet mmg rasa cam mati kutu

Kira Sakura said...

deme ni memang nya kan. cuba kalau time kita lambat bayar tu. amboiii telepon kita macam ape je

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...