Followers Remaja Purba

Tuesday, September 8, 2015

Rangkuman peristiwa yang tertinggal


Kronologi..

Kisah Jumaat lepas..
Bila boss kecik buat lawatan mengejut di pejabat..
Asalnya hanya 2 jam tapi rupanya seharian..
Dia dah tentu puas hati..
Aku yang kepenatan..
Dia tak meragam..
Dia tak mengacau..
Dia tak cuba picit tekan my computer..
Hanya dengan helaian kertas, penanda kertas, pen pelbagai warna serta cop mohor aku..
Semua itu menjadi mainan buat si dia a.k.a boss kecik..


Kisah Sabtu lepas..
Antibodi aku berkurangan.. seperti di SINI..
Tapi dalam tak sihat tu.. selera makan tajam je..
Kebetulan jiran blok depan rumah aku buat kenduri Aqiqah anaknya..
Maka.. haruslah ada kambing bakar..
Yummy.. dapnye..
Tu tak termasuk makan di rumah nenek saudara sempena birthday anak beliau yang sebaya dak Kakak..


Kisah Ahad lepas..
Ingatkan takde aktiviti mencabar kekuatan otot-ototku..
Rupanya..
Petang tu..
Sesi pembersihan dijalankan..
Menyisih, menyusun, mengemas baju yang tak diperlukan untuk diagihkan kepada mereka yang memerlukan..
Penat.. luarbiasa sebab tengah tak sihat kan..
Tak cukup di rumah MIL, sambung pulak mengemas di rumah sendiri..
Rabak dah mata rasanya..
Awal pagi baru nak tidur..
Cuti rehat..?
Tak boleh cuti walau tengah tak sihat sebab ada beberapa siri tempahan lawatan yang perlu aku siapkan..


Dan..
Kisah semalam mengenai sikap pemandu seperti di SINI dan di SINI..




StatusHati: Selamat berjuang buat my niece.. Nur Ariessa Sofea dalam menghadapi peperiksaan UPSR bermula hari ni..



7 comments:

JR said...

Kalau boss besar datang melawat pejabat lagi kacau. Seminggu tak boleh buat kerja lain, boss pejabat asyik buat arahan suruh buat itu ini supaya dia tak malu untuk berhadapan boss besar. Semua kerja tertangguh untuk hadapi kedatangan boss besar. Tapi bila boss besar datang, tak ada benda besar pun yang perlu ditakuti. Boss besar simple dan praktikal hanya boss kecil di pejabat yang risau tak menentu...

Lea Ismail said...

penuh aktiviti 3 hari tu..

jasmarina jasni said...

ish ish.. busy betul.. anyway take care nanti lg sakit :-)

Nurzakiah Hanum said...

wow penuh tue

norhidana miswan said...

nsb bos kecik kalu bos beso... mau tunggang langgang

yanie yusuf said...

penuh dengan aktiviti..

Salam Blogwalking: www.yanieyusuf.com

Aziela said...

Kes menyisih kain baju tu, akak punya masih tertangguh lagi. Mata dah sakit, hati dah geram, tapi bodi tak larat...huhuhu

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...