Followers Remaja Purba

Tuesday, September 1, 2015

Kari Kepala Ikan Jenahak dan Kari Kambing..


Sambungan kisah dari SINI..

Gara-gara nak cepat malam tu..
Aku lupa nak ambil gambar pulut kuning.. rendang ayam buat dak Adik..


Ni pun kena paksa bergambar.. ekekeke..


Jumaat malam..
Sambut birthday dak Adik di rumah MIL.. 
Itu yang rasa terkejar-kejar.. sebab tak nak sampai kampung lewat sangat..
Dak Adik bila dah jumpa sepupu-sepapat dia, tak pandang dah makanan kat dapur..
Akulah yang makan on behalf of anak-anak.. kihkihkih..


Tengahari Sabtu..
Layan pulak kari Ikan Jenahak..
Ikan yang ditangkap sendiri oleh FIL.. memang sedaplah kan..
Tukang masak.. my chef hubby..
Tukang perabih.. anak-anak..
Aku..?
Dapat jugaklah merasa tapi lebih kepada jadi tukang suap dekat anak-anak..

Gambar sebelum dan selepas..
Dak Nuha sorang bolot tang kepalanya..


Ahad malam..
Kari kambing..
Turn aku masak dengan dipantau oleh my MIL..
Pertama kali.. aku masak kari kambing..
Tapi jangan tanya resepinya sebab tak ingat.. kahkahkah..
Berpeluh sakan aku kat dapur..
Dari part merebus sampailah kambing tu siap masak..
Biasa chef hubby yang masak, luarbiasa bila aku yang masak..

Apa-apapun 3 hari cuti ni memang makan sesajo..
Ntah kenapa kali ni aku malas nak ambil gambar..
Dah jemu kot kari kambing tu nak selfie depan aku..



StatusHati: Wahai perut.. janganlah kau tamak haloba.. semua menu kau nak cuba..



15 comments:

lia ummiirfan said...

suka ikan jenahak, masak apapun sedap :))

Tips WAHM untuk cantik dan sihat

Amanda Suria said...

Statment x leh blah...perut tamak haloba....u nk tau x..mknan masa kat umah kendurii pun x rasa..huwaaaaaaa....

Diana Rashid said...

suami pandai masak kambing ye?/suami saya kalau kambing dia tau makan dan komplen je la..hahaha..tapi kan kalau kat rumah saya ni kalau kambing cuma buat sup je la yang laku..mee sup bihun sup nasi minyak..memang terlajak makan la..heheh

norhidana miswan said...

umang aih... sodap nyer...

Kakcik Nur said...

Kari ikan jenahak tu memang menggoda, tambah2 bahagian kepala...kakcik suka makan tang matanya... :)

Inani Hazwani said...

Sedapnyaa :D

❤Kamsiah❤ said...

tgk kepala ikan jenahak tu...tergoda akjak...sedap..

nur anis said...

saya memang pantang bagi kari kepala ikan...kejap je licin...

Malinda said...

beruntung dapat somi yg pandai masak...selalunye memang lagu tu kalau dah balik kampong berkumpul reramai tu memang takde keje lain dibuatnye selain masak dan makan sesaje....kikiki...cuba di tampo sikit perut tu cam yg akak selau buat....hahaha

amirah said...

kari kepala ikan..fuhhh memang thorbaikkk

Mardiah Diana said...

Sedapnya sis kari kepala ikan....

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

mmm... teman belum lunch lagi... blog walking pulak kat entry nie... lapor dia buatnyaa weeiiii.... :d

Khai♥Rin : anies said...

uiiissshhh dpt kt sy ni mmg lenyap ngan pinggan sekali ;-)

Mummydearie said...

Aduhai... ikan jenahak tu yang tak sanggup nak mendengarnya. Favorite sangat-sangat. Eh, Dak Adik pun botak juga ya!

Kalau masak dipantau oleh MIL ni, kalau I lahkan, memang haru-biru hidup di dapur jadinya!

Kira Sakura said...

kira ni salah sorang yang tak reti makan kepala ikan. tak kisah buat masak ape pun. sebenarnya kesian nak makan mata ikan tu. kalau hubby makan mata ikan memang sepanjang hari mulut tak benti membebel huuuu

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...