Followers Remaja Purba

Thursday, July 28, 2011

Sayang atau tak

Sayang anak tangan-tangankan..
bukan sayang anak lepas-lepaskan..
DIKTATOR perlu ada bukan hanya mahu digelar ‘mak ayah kau sportinglah’..



psstt: Aku tak ingat dari mana aku dapat ayat ni..

20 comments:

azam said...

jgn terlebih tgn pulak.....siap dgn kaki bahaya pulak kan?

cheqna said...

betul...
sayang anak memang kena tangan2kan..
sporting boleh tapi biarlah kena pada masa dan ketikanya..
jangan spoting 24hours..rosak anak jadinya

bujal X said...

saya belum ada lesen pukul anak lagi~he~~anak saya baby lagi~

aizamia3 said...

azam:
betul.. berpada-pada sesuai dengan usia anak2..

aizamia3 said...

cheqna:
yup.. sporting kita biarlah kena dengan keadaan

aizamia3 said...

bujal X:
ye.. apalah sikecik itu tau tapi kita tetapkanlah rule untuk anak2.. ;)

kinna said...

sikecik saya dah merasa kasih sayang secara kecil-kecilan i.e bukan tangan-tangankan tapi jari-jarikan (kena cubit kalo nakal) :P

Mommy Fara said...

Betul!

Tapi anak sy kecik g. Baru setahun. Kena tunggu dulu. Tapi kdg2 terlepas gak tangan babab bontot die berpampers tu. Haishhh!

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

betol tu.. kena diktator gak kadang2... kalau berlembut sangat takut ank naik kepala lak :)

aizamia3 said...

kinna:
cubit2 sayang..

NM02 said...

saya tak sampai hati nak tangan anak2..

PinKy MoMMa said...

marah sebab marah bukan sebab benci huhu..gitu kan lalink.. ;)

Hanis MY said...

wahh menarik quote tu!
salam kenal...terima kasih atas ucapan yg bermakna... arigatou!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

batoi la tu....tapi kdg2 kalau geram sgt ja babab juga...

teha said...

syg ank berpada2.. kalu ade buat slh , ptt nye kne tegur laa kan.. :)

cik idora said...

hehe.. takott kne babab..

kim heeruul said...

kalo syg tali pinggang je...haha

gedek! said...

sayang suami beli-belikan iPad 2

Cik Ina Do do Cheng said...

mendidik anak zaman sekarang lebih mencabar, kecik bolehlah kita babab , kalau dah besar kena guna cara lain plak.

cik pulau said...

betol...setuju..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...