Followers Remaja Purba

Tuesday, October 20, 2015

Umang-umang BBQ Steamboat




Last time makan di SINI..

Rezeki anak-anak dan juga aku..
Makan malam tadi telah disponsor..
Pilihan BBQ Steamboat menjadi pilihan anak-anak..
Dak Kakak teruja..
Dak Adik tak sabar..
Dak Nuha merengek..

Dah lama tak makan di Umang-umang BBQ Steamboat ni sebenarnya..
Walau menu tak semewah mana tapi dapat rileks tenang santai..
Dak Kakak tetap mencari nasi..
Dak Adik suka nau kambing..
Dak Nuha tak nak makan selain dari ice cream..

Pesananku pada anak-anak..
Ambil makanan jangan ikut nafsu.. tapi ambil makanan ikut tekak..



Dak Adik tak pandang menu lain selain dari kambing..


'Ibu.. ikut nafsu tu macam mana..?' Dak Adik bertanya..
'Maksudnya.. jangan tamak, ambil macam-macam tapi lepas tu tak nak makan, jangan membazir.'
'Ooo.. kalau macam tu Adik nak makan ikut tekaklah..'
Nak gelak aku dengan jawapan dak Adik..

Alhamdulillah tak membazir.. anak-anak cuma makan ikut tekak memasing..
Aku..?
Macam mana nak kurus kalau mulut tak henti mengunyah..
Alasan klise.. tak nak membazir.. hahaha..

Rasa puas tengok anak-anak enjoy malam tadi..
Terima kasih kepada babah/my chef hubby sponsor kami makan..



StatusHati: Rindunya nak tengok kabus di waktu pagi..



13 comments:

Falsya said...

Laparrrrrr..

Ann Ishak said...

bestnya makan steamboat

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah yang penting anak-anak semua seronok kan ;)

Kakzakie said...

Anak-anak kalau diterangkan dan menjawab dengan cara yg kita inform ada kalanya memang buat kita senyum balik. Walhal kita yg sebut ayat itu..

Yana Libra said...

nampak sedap je...mahal tak? huhu

Amanda Suria said...

alaaaa...dak adik ni kenapa masam je muka..cer senyum skit makan sedap kot....

nohas said...

steamboat memang best..umang-umang ni kat mana lokasinya? nk jg terjah kalau dekat..tq..

Malinda said...

kalau datang makan kat tempat2 camni memang jahanam diet semuanye...hehehe...kompom makan tak tak sedo diri punye...akak cakap diri akak tau mak dak nuha akak tak tau le pulak....kikikiki...salam peluk cium untuk dak nuha ye

eima said...

aku suka steamboat tp aku pun mkn cendawan ngan sayuran je yg lain aku tak mkn ... tak suka sgt lauk2 ni ... sedap sbb panas terus mkn gitu kan

Macy Humaira said...

steamboat mmg best. tapi part bayar tak best. hihii

norhidana miswan said...

bestnya layan bbq steamboat... lagi2 di belanja kan

boleh tahan dak adik minat kambing hehehe... nmapk serius beno mukanya masa membako tuh

iryanty ahamad said...

steamboat terbaik :-))

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...