Followers Remaja Purba

Thursday, October 29, 2015

Pendindingku yang dah tamat tempoh..


Bukanlah sesuatu yang tidak normal..
Dengan beban tugas di pejabat..
Rutin harian menanti di rumah..
Aku rasa akulah supermom kala ini..
Aku tabik springlah pada ibu-ibu yang berkerjaya...
Pengurusan masa adalah yang terbaik..
Tapi.. kita hanya merancang.. DIA yang menentukan..

Lupa.. terlupa.. tak ingat..
Bukan tak pernah lalui..
Lagi haru bila melibatkan sesuatu yang penting..


'Pendinding'ku yang telah tamat tempoh..



Perkara yang jarang buat..
Setahun hanya sekali.. eh!Dah macam lagu raya pulak..
Sesuatu perlu dibuat..
Takkan nak berada atas jalanraya tanpa 'pendinding' pulak kan..
Silap haribulan abam kuda putih suruh berhenti tepi jalan minta 'autograf'..
Maka.. kuserahkan kepada pihak berkenaan agar 'pendinding'ku kembali aktif..



StatusHati: I know that this is my fault.. I should've been more careful..


21 comments:

Puan Wawa said...

Wawa bln ni bru renew lesen, sebab terlupa.. Padahal lesen mati bln 5 lagi..

Nurzakiah Hanum said...

:) singgah pagi :)

Yana Libra said...

biasalah tu..byk benda nk fikirkan..huhu

idzwa kamaruddin said...

huhuhuuu...cepat sikit tukar dinding baru.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Yang ni kena jaga. Takut nanti ada yang minta autograf..

OhPanduan said...

Kena renew cepat akak. Takut nanti pak polici buat hal..

Jobdirumah Buat Duit said...

Yang tahunan macam ni kadang-kadang boleh lupa walaupun sentiasa ada depan kita.

tiga lalat said...

kalo saman rm300 tuuu., huhu

norhidana miswan said...

ehehhehe itu biasa berlaku kak... cpt2 renew kak kalu tak nk bwk kete pun rasa seram sejuk je ternampak polis terafik jaga lalu lintas puun dh rasa nk fengsan

paridah said...

terlupa ya penting diingat tu...bukan senang nk saja2 hbs duit disaman polisi.

eima said...

aku aritu bw keta 4 bulan road tax mampus ...kuikuikui

Kayu Manis said...

Ingatkn pendingin rumah..
Knor pernah 3nbln dh tmt tmpoh tau..selamber jer bwa..mng tk perasan lgsung..satu hri polis tegur kta dh tmt tmpoh..msa tu park dkt restoran,tgh sedap mkn,polis tu pun sama tgh mkn juga..dia perasan,tklh kna saman..dia tegur jer...alhamdulillah selamat..baik naw polis tu..

Fiza Rahman said...

Silalah renew pendinding tu cepat. Kita pernah lupa nak renew lesen keta. 2 tahun plak tu memandu secara haram...ppffttt...Nasib tak kena tahan dgn abam polisi.

Mummydearie said...

I bab pendinding yang ini selalu aje buat-buat lupa tau. Bukan I pun yang buat kerja, just nak call agen jerk suruh buatkan. Siaplah dihantar ke rumah. Kes pemalas nak buat sendiri walaupun benda senang macam ni. Lagi nak mudah, I sendiri make sure dua-dua kereta I tarikh tamat roadtax pada hari Krismas. Senang sikit nak ingat!

JunAina said...

Akak pun hari tu sebulan dah mati tak perasan sebab mindset kata akhir April rupanya akhir Mac.

Rizziela said...

hihi..

saya end of next month

Mia Liana said...

tu la.. kadang terlepas pandang juga ni

pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #19 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/10/senarai-url-blog-19.html

kakyon said...

sama bulan kita..tarikh je lain.ky 29..:)

Falsya said...

falsya penah xperasan roadtax mati dekat 2 bulan kak..dgn rase xbersalah drive kete mcm gengster lak tuh..hon org sana sini..hahaha..bile perasan roadtax mati, sementara nak renew tuh tau pulak bawak kete berhemah..tp kejap je la..dh renew back to normal balik la..huahuahua

sayidah napisah said...

done follow :D

saya tag akak di sinii

http://www.sayidahnapisah.com/2015/10/segmen-jom-tingkatkan-followers.html

Kira Sakura said...

yang selalu kira lupa bukan roadtax tapi lesen huuuu. walau lesen tu matinya time besday tetap setiap tahun tak ingt hukhukhuk

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...