Followers Remaja Purba

Thursday, January 29, 2015

Petua mudah bagi yang nak kuruskan badan..



Petua ni sangat mudah..
Tak payah pergi gym, hanya dengan melakukan di rumah..

 
Cara pertama begini ye..


Cara kedua pulak begini ye..


Cuba bayangkan kita buat macam tu kat rumah..
'Apa dah buang tebiat ke bini aku ni..'
'Ibu ni kenapa..'
Hahaha..

Aku takdelah nak buat macam tu..
Cukuplah dengan hanya aktiviti berjogging tiap hujung minggu..




Mood: Cubaan menenangkan diri ---> Moga aku terus sabarlah hendakNYA kerana SABAR itu kunci kekuatan diri..




16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hahahhaa

JunAina said...

Kalau ibu yang buat mau silap urat!

Amanda Suria said...

Kalau kita yang buat memang static macam tu la x leh bangun...urat bersimpul...muahahaha

Permatabiru said...

senaman paling ringkas dan mudah hehe

norhidana miswan said...

huhuhu klu bt gitu mlm2 nk tdo comfirm sakit kaki heheheh...

Acik Erna said...

tak larat acik nak buat macam tu Aiza...dah tua ni semua sakit2 nanti

idzwa kamaruddin said...

nak buat arrr..hahaha..

Puan Kutu said...

Aduh tgok tajuk kt bloglist laju 2 klik igtkan no bagi tips ke apa.terkono eden!huhu

Puan Kutu said...

Aduh tgok tajuk kt bloglist laju 2 klik igtkan no bagi tips ke apa.terkono eden!huhu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aiza,
kalo ibu yang buat takut kang laen pulak sambungannya nanti he3

Daddy Ziyyad said...

kalau buat senaman2 Freeletics, mmg almost 98% darinya kita boleh buat dalam rumah...antara mau dgn tak mau aja...hahahah

LydSunshine said...

Hahah.. lawak je. Okay je kalo ibu dia nak buat gitu. Mula2 je kena ketawa. Lama2 derang okay la.

Najib Ariyan said...

maaf ni lucah sikit.... sebenarnya itu adalah senaman untuk mengencangkan dada (ehem ehem paham kan)... biasanya lelaki akan buat pumping nih... dan kalau kaki lebih tinggi lebih mudah buat dan dada akan lebih kental... cuba lah.. memula 10 esok naik lagi 15 lusa naik lagi... lelama akan biasa...

anajingga said...

comel je bila anak yg buat kan, pasti boleh lah aizamia3...go go you can do it dear :) was here .

Mummydearie said...

Nak buat mudah begini pun tak sempatlah! Hahaha....

Nantilah saya cuba buat kat rumah. Asal bunyi terjelepuk aje mestilah ada yang sound - 'padan muka!'

Pha Is said...

hahha... x dapat bayangkan kalau mak budak yg buat macam tu.. hahaha...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...