Followers Remaja Purba

Monday, January 19, 2015

Dugaan pagi tadi.. CikPutih merajuk..



Dua minggu lepas buat pertama kali dia meragam..
Nasib baik kejadian berlaku kat parking office..
Dan lagi bernasib baik member office tolong tukarkan tayar..
Lagi menarik, kena guna tayar spare dia..
Tayar spare aku bawah kereta dan susah nak membongkok mengambilnya..
Terima kasih tak terhingga pada Faiz sebab tolong akak tukarkan tayar..
Dah sampai masa dia nak merajuk nak buat macam mana kan..



Terima kasih banyak-banyak Faiz..




Pagi tadi..
Nasib baik aku perasan dari rumah lagi..
Cik Putih merajuk terus kali ni..
Kuserahkan pada hubby untuk settle kan hal cik Putih tu..


Bawa ke kedai tayar, dorang tanya mana aku.. kihkihkih..
Ni semua sebab last year tukar tayar awek hubby..
Aku suka tukar tayar kat situ sebab dorang layan baik..



Pagi tadi dari Subang susur ke Lebuhraya Persekutuan..

 
Jalan yang rosak tu disebabkan kejadian tanah runtuh ditebing bukit sebelah kiri tu..
Sebelum tu aku tak perasan sangat.. sebab yelah aku memandu.. tak dan nak tengok..
Mana nak tengok kiri kanan.. mana nak elak jalan berlekuk-lekuk..
Tapi kalau siapa yang lalu kat situ akan perasan agak teruk kawasan bukit tu terhabis..



eemm.. 'air melintas..'
Kalau guna perkataan air bertakung boleh tak..?




psstt: Jangan mengharapkan sesuatu yang diluar kemampuan kerana itu mampu mengecewakan bila harapan itu tersasar dari apa yang diinginkan..



18 comments:

Kakzakie said...

Biasa kalau org perempuan menghadapi masalah kereta ada aje lelaki yg akan dtg membantu..

amirah said...

selamat hari isnin ai...dugaan di hari isnin ye..

MIL HASHIM said...

kereta pun pandai merajuk akak...
kalau orangnya merajuk bagaimana pula...


http://jmbelog.blogspot.com/

Amanda Suria said...

Laaa...merajuk plak dia....sabar la..biasa la bila bab2 ni mmg pening fikir...

Nurzakiah Hanum said...

ujian ya

CikLily Putih said...

biasalah ni.. sabo la ek

Acik Erna said...

aiza..air tu melintas je kot..tak bertakung

idzwa kamaruddin said...

jappp nak bayangkan air melintas tu maca mane..hehehe..

CikSiti said...

alhamdulillah ada yg sudi membantu..kita kalu dengan keter ni alamatnya tau bawak jelah hehe..repair ke service ke cuci ke kita serah pada yg pakar hehehe

Aziela said...

Sama dengan akak. Bulan ni bajet burst lagi laa...nak tukar tayar berbijik2.

Nabihah said...

Air melintas? Haha kelakar hehe. Bila sang putih merajuk, repair pun melambung hoho

ewanthology said...

air tu melintas tak tengok kiri kanan.

Pha Is said...

eh, nama saya pun faiz... hehehe...

Puan Kutu said...

Mujur ada yg tolong tukarkan tayar.kita pmpuan ni biasalah,drive je pandai. Lain2 serah kt org laki. Hehe

nur anis said...

alahai siannya merajuk..erkk..huhu..air pun pandai melintas ye..

Kira Sakura said...

memang boleh demam sekali kalau kereta merajuk nguuu. mujur ada yang baik hati, Allah permudahkan urusan akak. jenuh jugak kalau akak nak tunggu hubby akak sampai kan huuu

Mummydearie said...

Bagaimana rupanya air melintas tu ya? Boleh bayangkanlah tapi rasa macam kelakar pulak bunyinya. Kalau jalan sesak air melintas memang nayalah :)

I ni pun setakat bawak kereta je pergi balik pejabat. Apa-apa masalah satu apa pun tak tahu. Kalau pergi bengkel sendiri, memang asyik angguk-angguk je tak pernah geleng. Memang kena tipu jelah!

hainom OKje said...

Keta pun mcm manusia jugak AM ...ada masa demam hihi...Eh lawaklah pulak signage tu, air melintas hihi.....ingat manusia ke hape haha...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...