Followers Remaja Purba

Tuesday, January 6, 2015

Kerabu Pegaga with Sup Kambing..



Petang semalam..

Balik kerja.. masuk je dalam rumah.. semerbak bau sup.. Hubby dah siap masak sup kambing untuk diagihkan kepada jiran terdekat.. --> atas permintaan dorang minta hubby masakkan..
Aku yang baru berjinak-jinak dengan menu kambing tak lepaskan peluang petang semalam..
Siap request merengek minta hubby buatkan kerabu pegaga..
Sayang awak my chef hubby.. kihkihkih..
Nasib abangler dapat wife yang tak suka masak ni..



Malam tadi..

Cadangnya nak edit dan pilih gambar untuk blog.. maka kutidurkan dak Nuha dulu..
Sekurang-kurangnya ada gak idea nak cerita kat sini..
Sekali dengan aku hanyut lena sampai ke pagi..
Tapi bagus jugak aku tertidur.. badan tak penat dan cukup rehat..



Kisah hari ni pulak..

Kerabu Pegaga with Sup Kambing.. Resepi baru..?
Terima kasih pada chef hubby.. jimat duit belanja hari ni..



Kisah disebalik kambing tersebut, akan kuceritakan kemudian..


psstt: Detik waktu terus berlalu..



9 comments:

Kakcik Nur said...

Makan tu je? Tanpa nasi?

wah... :)

Kayu Manis said...

wow sdp tk mnahan tekak ni...

aizamia3 said...

Kakcik Nur:
a'ah.. makan tengahari di office tadi tanpa nasi.. ;)


Kayu Manis:
Kali pertama sebenarnya makan macam tu.. ;)

Daddy Ziyyad said...

perrrghhhhh..sup kambing !

saya masih belum ada kesempatan nak try kedai daging bakar kat meru tu ...

CikSiti said...

wahwah untunglah chef hubby pandai memasak hihi

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Aah untung betul husband pandai masak.
Saya x minat kambing.
Tapi boleh tukar kpd lembu ni, kan?

❤Kamsiah❤ said...

untungnya hubby yg masak...

lia ummiirfan said...

ini resepi baru ni,,

norhidana miswan said...

alahai sodap tuh kak.... lagi2 kalu cik abg yg msakkan

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...