Followers Remaja Purba

Friday, January 16, 2015

Bukan aku sorang yang hadapi perkara yang sama..



Minggu pertama musim persekolahan bagi sesi 2015 agak kelam-kabut..
Mana nak uruskan anak-anak..
Mana nak uruskan hal di pejabat..
Mana nak kejar masa elak kesesakan jalanraya walau dah tahu memang tak boleh nak elak..
Mana nak kejar masa ambil dak Kakak balik sekolah..
Mana nak bersilat kat dapur memasak.. memandangkan tahun ni chef hubby balik malam, jadi akulah yang kena masak.. sedap atau tidak belakang cerita..
Tu belum masuk cerita waktu malam pulak..


Bak kata abam sayang..
Bukan aku sorang yang hadapi perkara yang sama.. tapi kita kenalah kuatkan hati.. jiwa kita.. banyakkan bersabar.. InsyaAllah dipermudahkan urusan harian kita..


Ada banyak cerita yang masih tersimpan dalam draft.. entah bila nak aku share kat sini..
Perlahan-lahan aku akan cuba.. InsyaAllah..



psstt: Terima kasih abam sayang penyuntik semangat dikala aku keresahan..



19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

insyallah kuatkan diri ya

Ibu Lala said...

Bagusnya husband bg kata kata mcm tu. Lps ni bersemangat lagi nak buat keje ye

Kakzakie said...

Mujur juga ada Pakar motivasi dlm keluarga sendiri. Sejuk sikit hati ye:)

Daddy Ziyyad said...

Yup, kita semua sebagai parents, mmg terkejar sana sini...hahaha..Yg penting, kita kena pandai bahagikan masa..

eMMe said...

InshaAllah Aiza, kamu kuat dear! kamu boleh lakukan.. lakukan dgn ikhlas hati, demi anak2 suami tercinta.. jgn lemah! kamu mampu laku kan itu semua...

Betul, bukan aku sowang yg hadap perkara yg sama.. its rutine dear!
so, enjoy it...

❤Kamsiah❤ said...

teruskan bersabar dan bersabar..insya ALLAH akan dipermudahkan urusan...

❤Kamsiah❤ said...

teruskan bersabar dan bersabar..insya ALLAH akan dipermudahkan urusan...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aizamia,
moga segalanya dipermudahkan
AMIN

Yana MIB said...

insyaAllah..go akak go! :)

amirah said...

insyaAllah boleh kan ai...

- dieyana - said...

betul tu..ikut hati mmng kita tahap letih yg amat...sesekali rs sakit je perasaan letih ni..mcm tu lah..kena kuat smngt, sentiasa pujuk diri sendiri, di samping pertolongan dr suami jugak..insya-Allah semua baik2..

Aziela said...

Bila semuanya dah besar, dah bawa diri sendiri...tiba2 akan rasa kosong sebab dah tak sibuk. So, look at the bright side. Busy is good. Busy is happiness...

idzwa kamaruddin said...

kiter serupaaa...meh nyanyi mehh..

Fiza Rahman said...

Sama lah kita. Saya pon kelam kabut jugak skang ni sebab anak kedua pon dah masuk tadika. Masuk plak pukul 7.20 am sebab pagi ada perhimpunan, bacaan doa, solat dan hafazan. Dengan abangnya skolah agama lagi. Dgn nak hangkut barang² utk skolah kebangsaan. Rasa macam tak cukup masa dan tak cukup tidur. Masih tak dapat nak manage masa lagi. Mungkin next week dah ok sket kot ☺

dorsett pink said...

Betulll tu.. mummy dah jadi super mak

ros_reeza said...

moga diermudahkan urusan yer.. nasib baik encik suami memberi kata positif kan :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Samalah. Banyak yang nak difikirkan especially sebagai 'single parent' ni.

Amanda Suria said...

Awak...kita pun byk dugaan awal tahun ni...dengan kerja...dengan ada family problem..dgn hypertension tp cik #gula2hati ckp..sabar..ada hikmah semua ni. .nanti if kita dh rasa ok kita wassap awak...

Mummydearie said...

Kalau ikutkan memang terkejar-kejar dibuatnya tapi bila fikir balik, memang bukan kita seorang je macam ni. Ibu-ibu lain pun sama juga. Cuma nak selaraskan rentak baru kehidupan ni je. Bila dah lama sikit, okeylah nanti!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...