Followers Remaja Purba

Wednesday, January 21, 2015

'Let it go.. let it go..' bukan LEGO ye sebutannya..



Merujuk kepada entry yang INI..

Kepada yang bertanyakan pada aku kat mana aku beli LEGO besar tu..
Bolehlah menghubungi Munn Jaafar di SINI..
Bukan setakat LEGO besar tu tapi Munn Jaafar ada juga jual barangan lain..
Korang boleh klik link tu dan boleh cuba hubungi beliau..



Lego pertama yang aku beli dari Munn Jaafar..


Dapat set pencil case Frozen.. yang ni aku sorokkan dari dak Nuha.. ekekeke..
Eleh.. cakaplah Mak Budak yang nak..


Taraaa.. ada 16 ketul dalamnya..


Hubby cakap tak cukup.. sikit sangat..



Ok.. tak cukup ye bang..
The next day, aku order lagi satu set dari dak Munn..
 

Dapat yang baru, yang lama dia bagi kat dak Kakak..
'Let it go.. let it go..' bukan LEGO ye sebutannya.. itu yang dak Nuha nyanyikan..


Barulah nampak banyak..


Model terbaru iklan pampers..


Dapat buat lagi banyak..
Bila dah habis susun, dak Nuha mintak lagi.. huhuhu..
Nantilah ye Nuha.. ibu gedik kat babah mintak belikan lagi..


Lepas dah main, kemas dan simpan..


Bila dah ada LEGO yang besar macam tu, lego-lego kecik yang ada tak pandang dah..
Bersepah-sepah aku tengok..
Ada kat dalam laci kabinet tvlah.. dalam bekas mainanlah.. dalam beg mainanlah.. bawah sofalah.. tepi mejalah..
Kesian dak Kakak kena kemas.. sambil mengemas sambil bebel marahkan dak Nuha..
Dak Nuha.. bila dapat gading bertuah, tanduk tidak berguna lagi..





psstt: Semalam dak Nuha bukan demam tapi demand nakkan babah dia ada.. badan dedo.. selesema.. bila hubby temankan seharian, lincah semacam aku tengok keletah dia..



19 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

sweetnye tengok keletah bdk bdk kan...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aiza,
tu la kan3
bebudak ini maen lego serabot ja nengoknya
berterabor bawah kusen la, bawah meja la, bawah rak tv la he3
tapi tak bagi maen kesian pulop
cam best ja lego besor2 tu kan3

Kakzakie said...

Ini kalau main selagi tak letih tak berhentilah Nuha ni..

dorsett pink said...

Besar nye lego.. nak beli gak lah nanti untuk si anak

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya dia

Sura Mohd said...

cam best jer..cam berkenan jer...cam nak beli jer..kaksura memang dah fenin ngan lego kecik2 ni..bersepah-sepah..bila suruh kemas..asyik ckp nak main lagi..adoi..tang terpijak mainan tu yg hangin..:)
model pampers tu menyorok ke? :)

norhidana miswan said...

waaa geram nengok... dana pun baru oder kt munn kak, geram nengok lego beso2 nh... puas lah bdk2 nih main kan

Aziela said...

Eh cop...kalau akak pun, akak karau dulu pencil box tu. Cantek tuuu...hehehehe.

eMMe said...

bestnye Aiza, mane nak beli ni... kasi link, beli online ke? lego kat umah yg kecik2 tu ade la..mmg dowg dah tak heran dah...

Kira Sakura said...

beg dah sama beso dengan beg toto je tengok. hurmm hurmm menarik ni

Mummydearie said...

Nak pergi jenguklah! Thanks ya bagi info tadi. Kalau besar macam ni takdalah I risau asyik hilang jerk. Kalau lego kecil-kecil tu Adik buat baling merata rumah. Jenuh I dok pungut. Sakit dah badan nih!

16 pun memang tak cukup. Kena beli lebih ni :)

CikAnie said...

cam best jerk,, tak pernah tengok lego besar2 macam ni,, pernah beli lego kecik2 yang biasa tu,, pagi beli petang dah hilang sebab sikecik tu suka baling2,, klu ada yang besar cam ni confirm tak hilang,,

Yana MIB said...

kak oiii...sumpah sy menyesal klik entry akak niii!! grrr

tengok daku dah terjebak nak belikan jugak giant lego tuk zafirah!!! grrrrr mencik ahh! dh la siap tulis kena beli 2 set lak tu sbb 1 set je x cukup..eiiii kalau akk dpn sy ni dh cubit² akak! biasa tu pengaruh org! hahahaa adohaiii

asyifa mustaffa said...

Ok tq.
Tp pikir pula ni...klau ada nk letak mna pulak...huhuhu...

Daddy Ziyyad said...

yup, 16 ketul mmg tak cukup...harus kena beli 3- 4 bag..hahahaha

JR said...

Zaman anak2 saya masih kecik2 dulu belum ada lego saiz giant, lego yg ada kecik2 aje.. Mungkin bila dah ada anak nanti mereka akan belikan lego saiz besar utk anak2 mereka...

syida said...

lego besau2 ni lg best kot ek, dari yg kecik2 comel tu..nak kemas pun senang sket kot (ye ker? hehehe)

kena tambah se-set lg tu, leh buat tembok ala2 great wall of china haha

hainom OKje said...

Zaman anak anak kecik dulu mmg bersepah lego dlm rumah AM....La ni sebijik lego pun tak de haha....
Esok kalau dak Nuha dah boring sure terbiar jer Lego tu ...

ewanthology said...

tqvm....bagus permainan lego ni, membantu perkembangan imaginasi kanak kanak...saya takut nak beli yg kecik tu sebab takut nnt dia masuk mulut pulak.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...