Followers Remaja Purba

Sunday, March 13, 2016

Manfaat Cuti Sekolah


Bermula dari semalam..
12 hingga 20 Mac 2016 cuti persekolahan penggal pertama bermula..

Nak berjalan jauh tak boleh..
Nak berkurung je kesian pulak pada my kids..
Plan A terpaksa bertukar ke plan lain B, C, D..

Punca berlaku..?
Tahun ni adalah tahun penting buat dak Kakak..
Jadi segala kelas tambahan di sekolah wajib dihadiri..
No more enjoy for time being..

Dak Adik pula akan pergi Kem Bestari Solat yang akan diadakan pada minggu depan di Masjid At-Taqwa di rumah..

Maka..
Plan A perlu diubah bagi memberi laluan kepada dak Kakak dengan dak Adik mengikuti program yang telah dibuat..



StatusHati: Pergerakan terbatas.. sakit pinggang kembali menyerang diri..



11 comments:

insan marhaen said...

teringat kata kata yang selalu mertua saya ungkapkan;

'asalkan boleh sembahyang, boleh makan dan boleh tidur... syukurlah!'

mertua saya umurnya mencecah 90 tahun. baginya, dunia sudah kecil glamournya!

uncle gedek said...

Uncle tak suka cuti sekolah!

budak2 ajak berjalan!

huhuhu

ArELeEz said...

semoga sakit pinggang sembuh. get well soon..!

adianiez AIDA said...

1st time aida landing blog ni.
hai salam kenal.

sama ler kita, aida pun sama sebab nurin start da skola tambahan utk upkk.
next week selasa - khamis dia skola.
jalan dekat2 ajer la. cuti pun seminggu aje.

Pha Is said...

selamat berhujung minggu..

JR said...

Anak perempuan saya ambik SPM tahun ini, hari2 ada kelas tambahan. Cuti sekolah tapi macam sekolah juga....

nuyui a.k.a miss YUI said...

backup plan tu penting kan..

Mrs. A said...

Cuti sekolah duduk rumah aje.
Anak Mrs. A yang adik tu bersunat.

Yang no 2 pulak nak UPSR kena lebih bagi perhatian dengan pelajaran.

Lagipun cuaca panas melampau sekarang ini tak sesuai untuk aktiviti di luar rumah.

idzwa kamaruddin said...

sama la tahun ni penuh plak tusyen la aktiviti la

izzah said...

moga sakit pinggang akak makin sembuh...

ila cuti sekolah, xsemestinya kena pergi holiday dan sebagainya..seeloknya dimanfaatkn dengan berkumpul satu keluarga..hatta buat aktiviti kecil macam tengok tv rmai2 pun dah ok bagi saya..tu pun leh jadikan family ceria dan bahgia bila dapat bergelak ketawa sama2...

Kira Sakura said...

Bila ada anak sekolah memang priority pada dorang kan. Keinginan kita tolak tepi kejap.

Nak kena pulun ni holiday sebelum uwais masuk sekolah. Nanti xdan dah nak berjoli riang ria suka hati ikut masa kita hihi

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...