Followers Remaja Purba

Friday, March 4, 2016

Gembiranya rasa kalau..


Rutin setiap bulan..
Bayar segala hutang-piutang yang ada..
Kalau tak bayar nanti tertunggak..
Dah tertunggak nanti kena potong..
Kalau kena tarik lagi haru..
Jalan selamat pay immediately..


Lagi best kalau duit yang diberi disuruhnya kita shopping..
Memang laju kita klik sana klik sini membeli-belah.. wakakaka..



StatusHati: Malam ni.. ada sedikit surprise untuk anak-anak..



9 comments:

Ezad Skytech said...

Kan seronok kalau setiap bulan takde hutang sana sini...hehe

P.S - Ibunya buat surprise...confirm diorang teruja malam nanti...hehe

Yana Libra said...

bestnye dpt duit utk shopping..huhu

Malinda said...

akak ni bab utang piutang sume cik boss yg uruskan dik...akak ape pon tatau...kikiki...gitu la kalau dah jadi penanam anggur yg berjaya...kikiki..esok jgn lupe cerita pasal surprise kat blog tau...hahaha...suka la dak Nuha :p

Qaseh Abadi said...

xsuka kena bayar sana sni.. haha..
tapi klu xbeli susah plak nanti, macam keta, rumah.. bil letrik tu semua.. hehe

norhidana miswan said...

dh setel utang mmg lega pastu kalau dpt duit supink lg syok hehehhe

lieyalatif said...

aduhh..itulah rutin kalo gaji masuk...sebelum soping2 kene laa tunaikan yg sepatutnye dulu...mcm lieya ni bil2 ngan ptptn..ermm ckp pasal ptptn bile laa nak abis byr ni ..uwaaaa...

wahh suprise ape tu....belanje makan ke....

tiga lalat said...

untunglarr xyah byr hutang., ;p

Siqah Hussin said...

Gembiranya rasa kalau betul tiada hutang. Tapi sayangnyaaa adaaa..

Marilah sama-sama kita membayar dengan jayanya :)

adianiez AIDA said...

tu la kan.
rutin tiap bulan bayo utang.
aida senang ati kalau semua utang da langsai.
baru senang duit lebih (yg sikit tu) nak dibelanjakan sesuka ati :)
kalau dpt duit shopping????! gembira nyerrrrrr !!!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...