Followers Remaja Purba

Wednesday, March 30, 2016

Dah rasa macam masuk explorace


Rutin aku bergantung pada jadual sekolah petang dak Kakak dengan dak Adik.
Padatnya jadual dorang, maka padatlah jadual aku.
Dah rasa macam masuk explorace..
Masa diberi tak sampai sejam kena siap tugasan yang diberi..

Minggu ni padat dengan latihan bolasepak, softball..
Tu tak masuk kelas mengaji, kelas tambahan, buat kerja sekolah lagi..
Tabik spring pada ibu berkerjaya dalam pengurusan masa bergegas balik nak kejar rutin dekat rumah pulak..

Tu baru bab dalam pengurusan anak-anak..
Belum lagi bab nak kena uruskan baby We (a.k.a tua) sebelah malam nanti..
Hok yang ni wajibulghunnah.. miahahaha..

Kesimpulannya.. dah masak untuk anak-anak, lepas tu jangan join dorang makan sekali.. tu pasal badan mengembang tak nak kurus slim.. wakakaka..


StatusHati: Sepi hatiku.. galau jiwaku..


20 comments:

Nurzakiah Hanum said...

:) SINGGAH PAGI

Fida Z Ein said...

Assalamualaikum....wah padatnya...anak2 punya pasal...rutin hidup kita semua berkait dengan insan di sekelilingkan...

Suriaamanda said...

Untung dapat buat semua tu untuk anak2..i x merasa pun...nak sangat anak duduk ngan i and i merasa lintang pukang macam tu ha...

paridah said...

BERNAHAGIA DGN KESIBUKAN RUTIN KEKELUARGAAN OKLAH TU..HLG JG STRES.

Malinda said...

akak dulu gitu gak...tapi dah tak koje kan kurang la sikit jadual tu...cuma jerih la pegi balik pegi balik menganto anak2 ke sekolah dan sebagainye...sekarang ni tinggal abang ngah je yg masih sekolah...rezeki pulak dapat yg dekat dengan rumah...jadi pepagi apak dia hanto dan balik mamat tu jalan kaki je....selamat hakak senang lenang kat rumah...hahaha

Kakzakie Purvit said...

Kakak dah tak terkejar-kejar sekarang ni
Dah duduk asrama sesekali hujung minggu aje menjenguk
Tapi balik kakak tetap masak dan join makan sekali itu yg terus mengembang haha...

idzwa kamaruddin said...

memahami!

Mrs. A said...

Pernah rasa macam tu seakan masa tak pernah cukup dan kerja surirumah pulak tak pernah habis.
Kalau kerja ofis ada gak habisnya walaupun stressed dengan bos.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Memang padat jadual ibu yang ada anak sekolah.

Jobdirumah Buat Duit said...

Sebab tu ada iklan dalam TV cakap. 'IBU SAYA HEBAT'
Banyak ibu yang kena buat.

Puteri Izzati said...

singgah tengahari

Falsya said...

Coming soon bile askar2 dh besar baru falsya merasa terkejar2 nie kak..mcm mana la kan..boleh ke idok..hehee

norhidana miswan said...

cabaran ibu di ibu kota di zaman moden ini kak

Siqah Hussin said...

Hihi. Asalkan dah ada anak, memang padatlah jadual ibu. Bila anak dah masuk sekolah, lagi padat jadual. Semoga dipermudahkan dan diberkati setiap apa yang dilakukan :))

Ratu Hatiku said...

Sape kata org pempuan x hebat.. hehehe...

Qhaifa Nur said...

Demi anak smua kita buat...bahagia rasa

Noriza Rahman Momma Vogue said...

faham sangat! Padahal pagi tu bila hantar awal lagi, tup2 dah sampai tengahari dah nak kena ambik balik sekolah pulak...hiuhiuhiu

Nora Karim said...

Seronok kalau dpt uruskan sendiri hal anak2... anak2 sibuk mak acah2 jadi Manager.. hihihi

uncle gedek said...

galau tu apa…?

adianiez AIDA said...

ha ha ha ha...
idup kita ni selagi anak2 tu lom reti urus diri, explorace je la aiza.
memang sarat jadual kita, seperti jadual diorang.
kita ni umpama pengurus artis lah :)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...