Followers Remaja Purba

Wednesday, April 15, 2015

Klinik Pediatrik, Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)


Kisah semalam..
Di Klinik Pediatrik, Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)
Rawatan susulan bagi dak Adik berdasarkan kes di SINI..


Alhamdulillah..
Rawatan susulan kali kedua kali ni lebih baik dari bulan lepas..
Tekanan darah dak Adik semakin baik..
Ujian darah dan ujian air kencing dak Adik pun normal..
Tiada masalah atau jangkitan..



Perkara asas tiap kali sesi rawatan.. timbang berat dan ambil tekanan darah..


Dak Adik yang penakut jarum suntikan.. hahaha..
Doctor and Nurse pujuk pun tak mahu..
Ok.. takpe.. kita buat cara hardcore doctor..
Baring atas katil, balut dan pegang dak Adik.. barulah dapat ambil darah dia..
Huhuhu.. maafkan ibu ye dik..
Takde pilihan dah.. kalau tak, sampai ke sudah tak dapat..



Tayang tangan yang kena cucuk dengan jarum..
Hai la Adik.. kelakarlah..


Dr. Noorazlina Saari, Jabatan Pediatrik
Doctor yang merawat dak Adik..


Bagusnya doctor ni bagi penerangan yang lengkap kepada aku dan hubby mengenai kes dak Adik..
Ralat pulak rasanya tak tulis apa yang doctor tu terangkan kepada kami..
Tapi memang jelaslah penerangan tersebut..
Siap tunjuk hasil dapatan dari ujian darah dan air kencing dak Adik..
Patutlah patient tunggu turn lama.. sebab memang bersungguh-sungguh doctor ni bagi penerangan..
Aku suka doctor yang macam ni.. thumbs up to you doc.. 
Next appointment ---> awal bulan Jun nanti..




psstt: Abam sayang.. sibuk sangat ke kat sana..?? Call me.. msg me plzz...



7 comments:

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah ;)

eima said...

alhamdulillah .....
tp kan budak2 mmg kena paksa gitu la nk amik drh diorg

JR said...

Alhamdulillah..segalanya kembali normal..

tiga lalat said...

Salam. Hee syukur je dh selamat ;p

ewanthology said...

Alhamdulillah...lepas ni mmg kena take care betul betul keadaan tubuh badan sendiri.

norhidana miswan said...

alhamdulillah... moga dak adik semakin sihat spt sediakala...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aiza,
alhamdulillah
semoga segalanya bertambah baek AMIN

iols soka uols punya psst tu he3 :P

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...