Followers Remaja Purba

Monday, April 27, 2015

Adakah aku punyai waktu itu..?


Apabila seseorang itu telah meningkat usianya..
Dia akan hilang tiga perkara..

Pertama..
Dia akan hilang ingatan..

Kedua..
eerr.. yang lagi dua tu aku pun dah tak ingat..
Kihkihkih..



Bila usia dimamah waktu..
Makin lama makin perlahan rutin harian..
Terbayang di depan mata seperti ada layar putih terbentang..
Adakah aku punyai waktu itu..?
Dapat menikmati usia emas dengan tenang..

Ya!Allah..
Kau kuatkanlah semangat dan kau lindungilah aku..
Begitu juga keluarga dan semua..




psstt: Sesekali aku nak keluar dari comfort zone aku..



15 comments:

❤Kamsiah❤ said...

bila jasad dipanjat usia..kudrat makin berkurangan..segala nikmat ditarik sedikit demi sedikit...

iryanty ahamad said...

asalamualaikum selamat pagi :-))

mudahan kita diberi umur panjang agar dapat buat amal ibadah dan sempat perbaiki diri...insyallah amin..

aTieYusof Family said...

Salam sis..
Usia makin meningkat kadang daya ingatan punmakin berkurang...hehe

Kakzakie said...

Biar dimamah usia kita berdoa moga dlm apa pun usia Allah permudahkan kita dlm menjalankan tanggungjawab yg digalas tak kira dunia & akhirat.

TiranaAduka said...

Assalamualaikum wbth..

pekabar..?
Bagi TA...usia no.2...yang penting kita kena sihat...tak sakitkan hati orang,banyakkan amalan baik,sentiasa senyum... jangan mudah ambil hati...janagan mudah marah...sering memaafkan...sabar harus teballlllll......

bagi TA la...

Opss terlupe plak....
pemakanan kena jaga..makan makanan yang seimbang dan sentiasa menghormati orang tua dan yang lebih tua dari kita.....

norhidana miswan said...

insyallah kak... yg ke2 jd cepat merajuk kot kui3...

nur anis said...

semoga akak terus sihat dipanjangkan umur..:)

Mar Mansor said...

gelak lak baca yang kedua..hehehe

tiga lalat said...

Salam. Hee akak nak berenti keje nak buat bisnes lettewww., hehe2

paridah said...

assalam...usia meningkat hari demi hari n kita doakan Allah beri kita keshtan yg baik hingga akhir usia.

Mummydearie said...

Hehehe... seriuslah kita ni nak baca 3 perkara tu kotnya dia lupa lagi dua!

Saya pun sekarang ni selalu je terasa dejavu memanjang. Adakalanya terus lupa. Oh, sangat takut! Macam belum bersedia aje nak jadi tua!

Kira Sakura said...

mendoakan yang baik2 je mengiringi kita kan kak aminnnnn

aliaamie said...

Mohon update entry bila dah ingat yg lagi dua. Haha. And there's this kata2, beribadah lah spt tiada lg hari esok :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aiza,
mendalam entry ni
takuit iols baca he3

uncle gedek said...

Ye la.... infaf jap....


;(

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...