Followers Remaja Purba

Friday, March 6, 2015

Doctor ENT dan Doctor di Wad Pediatrik 8A, PPUM


Terima kasih buat semua doctor yang merawat dak Adik sepanjang 6 hari dak Adik berada di wad Pediatrik 8A, Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)..
Juga tak lupa terima kasih diucapkan buat jururawat dan kakitangan di wad tersebut..

Kisah dak Adik bermula di SINI.. SINI.. SINI.. dan SINI..



Dr. Fawwaz dan sorang lagi aku tak ingat nama..

Maafkan saya ye doctor sebab lupa nak intai nama doctor..

Dr. Azriyanti Anuar Zaini beliau merupakan Pensyarah Kanan
psstt: Aku tahu sebab tengok dekat carta organisasi wad tu..

Dr. Yasmin..
Beliau ialah doctor kesukaan dak Adik..
Siap mention.. untuk masukkan ubat antibiotik nak Dr. Yasmin je yang buat.. takmo doctor lain..
kehkehkeh.. siap kena sakat dengan Dr. Fawwaz..
Adik.. adik..

Doctor dari ENT.. ok. lagi sekali aku lupa nama dorang..


02 Mac 2015 (Isnin).. Hari terakhir di wad Pediatrik 8A, PPUM..

Hari terakhir sebelum dibenarkan balik..
Dak Adik malu dengan pelajar perubatan yang ramai itu..

 
Doctor ni aku tak tahu nama sebab tag nama dia terselit dalam poket bajunya..
Doctor Yasmin cuma sempat kirim salam flying kiss je pada dak Adik..
Frust dak Adik sebab jarum yang kat tangan dak Adik tu dibuka oleh nurse di wad sebelum balik..
sebab dia ada cakap 'Adik nak Dr. Yasmin je yang tanggalkan jarum ni..'


Ubat antibiotik terakhir buat dak Adik sebelum dibenarkan balik diberikan oleh Dr. Ashraff..


Alhamdulillah..
Keadaan bengkak di leher dak Adik semakin surut dan mengecil..
Buah pinggang dak Adik pun takde masalah..
Asalnya doctor takut ada masalah lain pada buah pinggang dak Adik..
Tapi cuma ada sedikit jangkitan kuman.. kisah di SINI..
Akhirnya lewat petang tu dak Adik dibenarkan balik..
Syukur Ya!Allah..
Lega rasanya..
Hanya DIA yang tahu betapa risau hati aku melihatkan keadaan dak Adik..


Ketika entry ni di publish..
Dak Adik masih dak Adik.. lasak seorang budak lelaki..



psstt: Wujudnya blog Mak Budak a.k.a Remaja Purba ni adalah kerana dak Adik..


4 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aiza,
Alhamdulillah semua dah ok :)

eima said...

Alhamdulillah....
Bgs sgt lynan di hukm tu....bilik pun cantik dan kemas

Ibu Lala said...

Alhamdulillah. Moga adik terus sihat lepas lepas ni.

Acik Erna said...

Alhamdulillah dah Adik dah boleh balik rumah

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...