Followers Remaja Purba

Tuesday, April 28, 2015

The most painful Goodbye..


Alhamdulillah..
Aku bersyukur padaMU..
Masih memberi peluang walau aku masih leka..
Perbaiki apa yang kurang..

Kebelakangan ni aku banyak bermain dengan emosi..
Pada perkara yang bukan rutin harian..
Entah sampai bila..
Bukan aku yang mulakan..
Bukan aku yang mengakhirkan..

Biarlah..
Buat sementara waktu biarlah masa yang menentukan..

Pesan dari seorang teman..
The most painful goodbyes are the ones that are never said and never explained..



psstt: Kita takkan faham selagi tak melaluinya.. dan ianya akan menjadi satu pengalaman berharga..



16 comments:

tiga lalat said...

Salam. Hee mak kat mana? mak nak gi mana ? ;p

aTieYusof Family said...

salam sis.. betul tu selagi kita sendiri tak mengalami nya maka kita takkan tau.. no body can judge..
apapun bersabar & berdoa...:)

paridah said...

PENGALAMAN HIDUP YG PERIH MNJADIKAN JIWA TEGAR AI..BERSABAR YA INSYA ALLAH.

Kakzakie said...

Inilah dikatakan rencah kehidupan yg penuh warna-warni dan berbagai rasa..

Lea Ismail said...

pengalaman hiduplah yang mengajar kita ... kena laluinya baru leh rasa

norhidana miswan said...

biasalah tu kak... warna hidup kan, tak sentiasa cerah ceria... ada jugak kabut gelap nyer...

Mummydearie said...

Kalau tak dilalui, kita tak tahu kemampuan kita.

You ni suka berteka-teki tau adakalanya I dok fikir apa kes/apa cerita ni sebenarnya :)

Daddy Ziyyad said...

setuju..yg never explained & said tu, amat pedih

aizamia3 said...

Mummydearie..

Sekadar nak keluar from my comfort zone..
Adakala ai tak selalu happy..
Bila tak happy jadilah entry yang buat orang tertanya apakah sebenar yang terjadi. tapi hanya setakat itu yang boleh ai luahkan..

Kira Sakura said...

kdang kita ni bukan sengaja nak emosi kan tapi lagi nak elak lagi tu macam2 duk ada dalam pala otak ni T_____T

Aziela said...

Sebab tu sometimes in order to move on, akak terpaksa let go certain things. Kalau x, berat dikk...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aiza,
betui3
sendiri kena alamai baru paham kan3

SuzieLAWAti said...

salam,

saya tumpang lalu..

saya nak bawak jalan2 ...

nak ikot saya tak.. :)

senyum selalu ye ..

JR said...

Yang lebih perit ialah bila kesakitan yang pernah berlaku di suatu masa berulang lagi di masa yang lain dengan cerita berbeza tapi masih di bawah tema yang sama...

Kak Aya said...

berat mata memandang berat lagi bahu memikul - tak pasti ada kaitan tak antara komen dengan entry.

salam kenal dari kak aya

makchaq said...

Setiap yg jadi dlm hidup kita akam jadikan kita lebih matang..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...