Followers Remaja Purba

Wednesday, April 29, 2015

Kereta rosak teruk


Hari Sabtu.. 25 April 2015
Masa: Lingkungan pukul 3 - 4pm..
Lokasi kejadian: Pangsapuri Desa Sepakat, Taman Sri Manja, Jalan Klang Lama..


Pada hari kejadian..
Kebetulan aku dari arah traffic light berhadapan dengan pangsapuri tersebut..
Leka melihat dan memerhati hujan yang agak lebat dari biasa..
Tiba-tiba melayang turun serpihan bumbung dari atas pangsapuri tersebut.
Mula-mula sikit tapi lepas tu aku dah risau takut melayang ke arah kami.. sebab hujan memang selebat-lebatnya.. ditambah dengan angin kencang..
Habislah kena kenderaan yang diparking di lot parking pangsapuri tersebut..



Pernah berlaku sebelum ini di SINI..




Antara kenderaan yang rosak akibat dari kejadian tersebut..
Semua gambar dari whatsapps group..



Dari segi penambahbaikan pada yang dah berlaku sebelum ini..
Kenapa masih berlaku..?
Rekabentuk bumbung yang dipasang tidak cukup untuk menampung angin kencang/ribut kuat..?
Kenapa masih berulang..?
Apakah tindakan susulan yang diambil..?
Moga akan ada jalan penyelesaian yang terbaik buat semua penduduk di situ..


Aku tak mampu nak bayangkan andai aku berada dalam situasi macam tu..
Bayangkan kenderaan rosak.. nak repair.. kena GST tak..?
Nak repair bumbung rumah.. kena GST tak..?




psstt: Bertabahlah buat semua mangsa..


16 comments:

tiga lalat said...

Salam. Hee ujan lebat gila tuu

aTieYusof Family said...

Ya Allah..kesiannya.. nape kejadian berulang kan..patut ada penyelesaian..bersabar lah buat semua mangsa..

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi
ya allah teruknya kesian kan

JR said...

Cuaca di Malaysia semakin berubah. Dulu tak pernah jadi ribut dahsyat, sekarang makin kerap terjadi pula. Pihak berkuasa patut ambil tindakan agar struktur bangunan kita bersedia hadapi fenomena alam baru ini...

paridah said...

teruk sgt kerosakannya tu...kwsn tu laluan angin ribut kot.

Kakzakie said...

GST tolak tepi pun kalau dah kena macam ini boleh trauma kakak rasa..

idzwa kamaruddin said...

Allah paling takut kalo kene kiter ade dlm kereta!

Rai OurKizuna said...

allah.. ngerinya kak.. kalau kena kereta boleh la nak repair.. kalau sampai nyawa melayang..

Acik Erna said...

ya allah kesiannya yang kereta rosak teruk tu kan Aiza

Nizam.Ariff said...

Ouchh...adoii....

insan marhaen said...

ini yang dikata malang tak berbau. keluarkan duit untuk perkara yang tak sepatutnya dikeluarkan...

ewanthology said...

Sebab rumah tu jenis pangsapuri, so maintenance diorg buat ala kadar je... klu umah tu jenis kondo lain ceritanya.

Z@i Z@mR33 said...

kesian kt tuan keta tu..jenuh nk repair mcm ni

Mummydearie said...

Senang cerita, memang kena GST lah. Kalau takda pun, maybe peniaga pepandai je salahkan GST bila naikkan harga.

Tak boleh bayangkan kalau terkena kejadian macam ni. Keselamatan kita tu yang lagi penting.

norhidana miswan said...

perkh rosak terus dh,... yelah... pembuat2 rumah nih kene lah bt sesuatu, jgn tahu nk bg harga umah mahal je tp kualiti tarak

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aiza,
takziah buat mangsa
bertabah la

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...