Followers Remaja Purba

Wednesday, February 11, 2015

Maafkan aku teman.. aku semakin sibuk..


Petang semalam..

Stress pagi tak hilang sebab jalan sesak, balik kerja semalam pun sama..
Paling hazabedah dekat traffic light Klang Sentral..
Memang lewat sampai rumah semalam..
Kesian anak-anak lewat makan gara-gara aku lewat sampai rumah..
Bertambah kesian dak Adik masih belum baik demam..


Malam tadi..

Aku perasan dah lama dak Nuha tak main LEGO besar tu..
Dia lebih suka duduk baring je atas Lego tu tanpa keluarkannya..
'Nuha.. nak main Lego tu mainlah, tapi lepas main kemas balik..'
Punyalah excited bila aku cakap macam tu.. dan dan tu terus dia keluarkan..




Gambar sebelum LEGO besar tu dikeluarkan..
Dah puas main ditinggalkannya bersusun kat ruang tamu..


Dengan CD pun jadi nak selfie..


dak Adik masih tak sihat..


Hari ni..

Turn hubby pulak cuti rehat jaga dak Adik.. bawa pergi klinik untuk dapatkan rawatan.
Kalau masih tak ok jugak, esok kita pergi jumpa doctor kat hospital pulak ye dik..
Tak tenang hati nak buat kerja di pejabat..
Dengan tugasan yang urgent.. terasa kelam-kabut hari ni..
Paling menarik.. dari pagi tadi baru sekeping roti dapat dihadam oleh perutku dan belum seliter air dapat kutelan..
Lagi best.. tekak terasa perit dan suaraku pun dah mula berubah..
Petanda menuju ke arah tidak sihat..




psstt: Ingatkan dah tak nak pujuk.. nak tambah rasa rajuk ni.. huhuhu..



12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya anak2

idzwa kamaruddin said...

semoga semua cepat sembuh..

iryanty ahamad said...

asalamualaikum..semoga adik cepat sembuh..dan kembali aktif seperti sediakala ....

Kira Sakura said...

hahahahaha nuha ni lawak betoi

selalu gitu kan kak. bila kita jaga anak tak sihat ni lastnya mesti kita pulak jangkit sama wuuuu

dorsett pink said...

Semoga adik cepat sembuh

dorsett pink said...

Semoga adik cepat sembuh

mama maman aka yana said...

anak tak sehat mmg buat kita 'tak duk tenang'.. sabar yer.. insyaallah semoga kembali sihat yer anak tuh yer..

tiga lalat said...

Salam. Hee semoga cepat semboh;.

JR said...

Semoga dak Adik cepat sembuh dan ibunya juga bebas dari simptom penyakit2 tak diingini...

Amanda Suria said...

SA ari ni sgt2 hectic...baru nk sarap dan nak suap terus bos tempik lenkali tgok email dulu sebelum mkn...x jd suap terus duduk kat tempat..x mkn tau. .x minum sampai tghari..kena hqmun kena kutuk xtau knp..dia fikir angin dia je..SA x peduli sampai la ni ha..x mkn lg.. ni nak tido terus.. perut sebu. .togok air je td...esok I x sarap kat pantry...I duk depan pc je...lantak pi la....

eMMe said...

Jaga kesihatan tu Aiza...demi anak2... kite kene kuat lawan penyakit, tapi kalo sakit tu nak kunjung tiba juga, takleh nak ckp ape la... makan ubat, air kene banyak minum...keje takkan pernah abis la...

Mummydearie said...

Dak Nuha obedient juga rupanya. Ingatkan tak peduli mak marah ke tidak. Janji dapat selfie, dengan CD pun jadilah. Nampak juga bayang muka kat CD tu!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...