Followers Remaja Purba

Tuesday, February 24, 2015

Himpunan kisah 4 hari dalam satu entry..



Khamis.. 19 Februari 2015
Plan asal nak balik Selatan.. di SINI..
Menjenguk family di sana dan ada jemputan kenduri kahwin di Muar..
Tapi plan terpaksa ditukar di saat-saat akhir..
Gara-gara kelas mengaji dak Kakak dengan dak Adik diawalkan dari Hari Sabtu kepada hari Khamis..
Memandangkan tak nak terkejar-kejar, kita tukar plan..
Tetap balik kampung.. tapi kat P.J je lah.. mana lagi.. rumah MIL lah..
Hubby dan adik-beradik beliau nak layan kambing bakar dan steamboat..
Projek makan-makan akhirnya berjaya direalisasikan malam tersebut..



Its shopping time..


Hasil usahasama adik ipar dan hubby..
Aku tukang rasa.. ekekeke..


Malam tu, aktiviti dibuat kat pondok depan rumah..

Sebahagian dari menu untuk Steamboat..

Anak-anak leka main.. main.. dan main..


Kambing bakar.. Ayam pun ada..


tak nak makan dengan kitorang.. dok terkedek-kedek nak ikut kakaknya..


Disebabkan siang tu dah macam-macam masuk dalam perutku, jadi malam tu makan sekadar nak rasa je.. dan kambing tetap menjadi pilihan..
Lewat malam baru semua cucu-cucu FIL masuk tidur..
Dak Nuha boleh meragam malam tu.. gara-gara kepenatan teramat.. di SINI..


Jumaat.. 20 Februari 2015..
Tak cukup rehat.. tak cukup tidur..
Berkebetulan setiap bulan pasti aku diserang migrain..
Maka akhirnya aku jadi seperti di SINI..


Sabtu.. 21 Februari 2015..
Serba tak selesa.. bertabahlah ye mak budak..


Dina.. anak abang ipar.. mai datang dari Terengganu..

Red velvet yang mewah dengan cream cheese homemade by adik ipar..


Sambil tengok bola.. Selangor vs JDT..
by Chef Hubby..

MIL yang masak..

Aku..?
Dah masak.. haruslah makan kan.. dengan keadaan pedih ulu hati lagi menambah rasa tak selesa..
Habis game Selangor vs JDT yang berkesudahan seri 1 sama tu.. kami gerak balik..
Masa untuk berehat di rumah pulak..



psstt: Malam tadi line telefon dan internet dah ok tapi pagi tadi jadi balik.. berlaku kecurian cable lagi.. di SINI..



6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Saniah Ahmad said...

tengok ada bako2 tu rindu nak wat bako2 kat kampung,, seronok bila berkumpul huhu,,

asyifa mustaffa said...

Psal nmpk sdap je makanan tu...huhuhu...

Kira Sakura said...

kami pun bersteambot jugak tp kt rumah mama. dorg x berapa mkn sgt. kmi laki bini yg jenuh habiskn hihi

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aiza,
hubby uols terrer masak yer :)

Ibu Lala said...

Nak nagis tgk rv kek tu. Nampak sedap.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...