Followers Remaja Purba

Wednesday, February 4, 2015

Zikir Fatimah untuk elak penat



Matahari dan meninggi baru nak cuba menjenguk di sini..
Dari pagi tadi hanya sempat jeling je.. tak dan nak update bagai..
Sibuk ---> normallah pada yang bekerja..
Tapi sebab aku tak cukup tenaga.. belum pulih sepenuhnya..
Aku bukannya demam.. cuma tak larat..



Entry ini sambungan dari entry semalam..

Komen dari blogger Najib Ariyan..
Salam...
Saya bukanlah pandai sangat dalam agama tapi ada satu amalan yang bagus untuk diamalkan bertujuan untuk mengekalkan kesegaran badan untuk kerja2 keesokkan harinya yg dikenali dengan Zikir Fatimah... sangat mudah... 
Sebelum tidur bacalah subhanallah 33 kali, Alhamdullilah 33 kali dan Allahuakbar 33 kali...
Cuba baca di SINI untuk lebih terang dan jelas.



psstt: Moga ini menjadi amalan agar rutin harian dapat dilaksanakan dengan mudah dan sempurna..



22 comments:

Cik Puan Fadli said...

bleh amalkan nie..TQ for sharing awak :)

idzwa kamaruddin said...

terima kasih jugak sebab share kan..

lia ummiirfan said...

betul.. amalkans elalu in shaa Allah.. hilang rasa penat dan rasa bertenaga balik.. :)

Pha Is said...

nice share.. pernah dengar pasal zikir tu, mmg ada org panggil zikir fatimah sbb zikir tu nabi sendiri yg ajarkan kepada anak baginda fatimah..

Kayu Manis said...

Assalamualaikum
ha ah setiap kli lps solat fardu..

CikSiti said...

inshaAllah

mamabeauty said...

thanks for sharing..

Puan Kutu said...

Ahh sy tahu pun Dari CD aruah ustaz. Jump rabani tu..aduh tetiba lupa nama bila nak komen..hehe

Acik Erna said...

Acik Alhamdulillah dah lama amalkan tapi ikut usia acik ni letih tu tak boleh nak elak..tapi boleh bertahan

Daddy Ziyyad said...

cubalah..
pastinya berkesan :)

asyifa mustaffa said...

La..x sihat ker...moga cpt sembuh...
Zikir tu...mmg elok utk yg bdn letih2...

eMMe said...

Ohh ye ke.. senang je..boleh sgt la diamalkan..kan... TQ ya Aiza...

same2lah kite amalkan...

JR said...

Saya dah lama amalkan malangnya kadang2 dalam kepenatan belum habis kiraan 20 dah terlelap....

hainom OKje said...

Betul tu....rasanya itu yg diajarkan oleh Rasulullah kepada anaknya. Mmg nampak mudah kan Aiza tp nak istiqamah mmg susah

hainom OKje said...

Betul tu....rasanya itu yg diajarkan oleh Rasulullah kepada anaknya. Mmg nampak mudah kan Aiza tp nak istiqamah mmg susah

Qaseh Vee said...

elok berzikir sebelum tidur . bkn sekadar zikir fatimah , tapi yg lainnya juga . zikir sblm tidur ni mudahkan kita nak tidur ... tetiba je lena .

dorsett pink said...

thanks for sharing. terima kasih jugak pada najib arriyan sebab bagitau.. boleh manfaat untuk semua

CikLily Putih said...

bagus jadikan amalam ni ek

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Alhamdulillah dapat ilmu ni.
Thanx for sharing.

Mummydearie said...

Kena cuba dan yaking ni. Makmak macam kita ni memang letih memanjang, tak cukup nafas rasanya!

Amanda Suria said...

Perkongsian terbaik ni dear..thanks so much...

mardiana abu darin said...

Tq for sharing...diana selalu zikir otw blk dr tpt keje.sambil drive...even kdg2 penat tu memang penat most them ibu yg bekerja. Blk Umah semua mende nak full settle....

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...