Followers Remaja Purba

Wednesday, February 18, 2015

Kunci kekuatan diri..


Kisah semalam..
Aku ada masalah yang terlalu peribadi untuk dikongsi di sini..
Berusaha untuk menyabarkan diri bila mana ego masing-masing menguasai diri..
Namun abam sayang cuba berusaha mengembalikan rentak hati aku agar kembali normal..
Terserlah kerisauan di hati beliau..
Aku pulak jadi serba-salah..
Macam aku sorang je ada masalah..

Pesanan dari hubby..
Sabar.. jangan sampai lost control sebab tak boleh nak kawal perasaan..
Jangan simply2 nak mengadu pada orang yang tak sepatutnya..
Abang tak nak ada orang lain ambil kesempatan dengan keadaan sayang macam ni..


Terima kasih abam sayang..


Alhamdulillah.. bangun pagi tadi hati lebih tenang walau masalah itu belum selesai..
Tapi sekurang-kurangnya aku masih di sini..
Kita lupakan sekejap permasalahan itu dengan blogwalking..


Pagi tadi perjalanan menuju ke pejabat, smooth and clear.. santai je aku tekan minyak hari ni..
Aku pandu laju, ada lagi laju dari cikPutihku..
Namun tiada tekanan ketika memandu..
Harap balik kerja nanti pun macam pagi tadi..

 

psstt: Cuti panjang.. ke manakah hala tuju kali ni..


16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah
betul tue x semua benda kita harus mengadu pada orag luar.. sentiasa la mengadu pada allah s.w.t
anum pun sama tengah menghadapi ujian yg sgt besar

Khai♥Rin : anies said...

betul tu...fikirkan yg positif insya allah yg bakal hadir itu juga positif...

❤Kamsiah❤ said...

betul nasihat cik abam tu...sentiasa fikirkan yg baik2 ja..

Mummydearie said...

Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya. Setuju dengan pendapat suami Aiza. Tak payah nak berkongsi masalah dengan orang yang kita tak biasa. Kalau too personal tu lebih baik tak cerita pada semua yang mengenali. Minta nasihat pada kawan-kawan yang patut ajelah, mana tahu mereka ada penyelesaian yang lebih baik.

Pagi ni memang seronok memandu. Boleh berangan-angan sekejap. Jalan clear. Kalau hari-hari macam ni, alangkah seronoknya hidup pergi balik kerjakan *_*

idzwa kamaruddin said...

duduk rumah aje..huwaa..nangis tepi bucu..kekeke..

Mama Kembar 3 said...

betul think positive, mesti ada hikmah disebalik apa yg terjadi. moga masalah tu cepat selesai. take care!

Ann Ishak said...

stay positive...

tiga lalat said...

Salam. Hee seronoknya nak cuti panjang esok.

uncle gedek said...

"Syg"

Ololololo....!!!!

Rinna said...

Hari nie..jalan clear aje kan.. best gitu.. Moga masalah dpt diselesaikan

ewanthology said...

jgn lengang, ramai yg dah mula cuti.

JR said...

Selalu pikirkan yg baik2 dan Allah akan beri yg terbaik...

aishah nin said...

Keep smile dear. Semoga dipermudahkan segalanya :)

che mid said...

Take care sis..ambil kesempatan cuti panjang ini utk bertenang dan melepaskan beban he he

Adam Roslan said...

Betul, positif itu penting :)

Ibu Lala said...

Think positive.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...