Followers Remaja Purba

Monday, May 16, 2011

Cuti dan Kunci Lori

Hari ni macam biasa rutin di pagi hari.. Masuk kerja pun macam biasa.. Semuanya nampak biasa sehinggalah aku dapat panggilan dari hubby.. Memang tak disangka panggilan dari hubby merenggut ketenangan aku..

Hubby boleh buat kelakar seram pulak pagi ni..

H: Nak minta tolong boleh tak..?
A: Nape bang..?
H: Mintak tolong tengok dalam kereta ada tak kunci lori abang..
A: eemm.. Jap lagilah.. (masa ni aku dah geram dah, dah boleh bayangkan yang aku kena hantar balik kunci tu)

Sampai kat kereta, yes..! Tak boleh bukak pulak pintu kereta pulak.. Apa pulak masalahnya ni.. Call hubby bagitau masalah aku.. Aku dah mula temper masa tu.. Dengan tak sabarnya aku pergi kedai check bateri alarm kereta.. Penat aku..

Akhirnya aku dapat bukak kereta lepas aku ketuk kunci tu.. Amik kau.. Geram punya pasal.. Sudahnya aku terpaksa apply cuti dan balik.. Aku tak larat nak ulang-alik semata-mata nak hantar kunci kat hubby.. Kalau dekat ok takpelah jugak..

Sampai rumah dengan penatnya laparnya aku makan nasi ambeng yang aku beli tadi.. Dah kenyang layan lappy kat luar rumah tapi baru nak taip entry terus shutdown.. Aku lupa nak charge bateri.. Aduh! Geramnya..

Sudahnya sekarang aku update guna blueberry cheese cake aku ni..


psstt: Apa aku nak buat ni..? Baca novel..? Tengok tv..? Tidur..? Bosannya.. Cepatlah penuh bateri lappy ni..

4 comments:

Erani Zuhran Mohd Nor said...

Baca novel.. Tengok tv.. Tidur.. buat semua ni sampai bateri full...hehe. selamat bercuti!

aizamia3 said...

sambung lagi sampai esok.. hikhikhik..
kerja tengah banyak buat macam takde je..

Nini Hartini said...

sabar sabar. kan dah dapat pahala tu tolong suami :)

aizamia3 said...

nak marah menda dah jadi.. Lagipun takleh marah-marah, bahaya dan boleh ganggu konsentrasi time pandu kereta..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...