Followers Remaja Purba

Tuesday, February 16, 2016

Menu sebelum dan selepas Majlis adik hubby


Alhamdulillah..
Majlis Pertunangan adik hubby telah selamat diadakan pada Ahad lepas..
Majlis yang simple dan ringkas memudahkan perjalanan cerita..
Kali ni nak cerita disebalik tabir pulak..

Jumaat malam tu lepas dah selesai rutin di rumah, barulah kami balik kampung..
Hubby tak dapat join majlis adik beliau memandangkan beliau ada function for CNY pada hari kejadian.. beliau cuma join malam sebelum majlis berlangsung.. siangnya kena kerja..

Pagi Sabtu, aku request nak makan nasi lemak homemade by MIL..
Ni memang menantu hantu sebab bukan aku yang masak.. kikhihkih..
Aktiviti tak sibuk mana pun, banyak masa nak rileks santai walau ada je kerja nak dibuat..

Puas hati dapat makan nasi lemak my MIL..
Untuk makluman.. my MIL meniaga nasi lemak..


Menu malam Ahad..
Ayam golek tandoori, udang sos Thai, ketam lembut bersalut tepung..
Ni lah dia bila chef hubby yang masak..


Menu tengahari esoknya..
Ikan cencaru dan keli goreng takde dalam ni..
Kuah asam semangkuk besar.. dapnye lahai..
Lepas dah makan, akviti berbowling di SINI..


Cuma satu je yang aku lupa..
Kebiasaannya, hidangan untuk tetamu memang tak pernah lepas dari lensa cameraku, kali ni aku boleh lupa nak ambil gambar.. lahai..
Macam sibuk sangat.. walhal banyak ngelat.. kihkihkih..
eemm.. nak cerita pun jadi tak best..
Takpelah.. yang penting majlis berjalan dengan baik dan smooth je..
Syukur Alhamdulillah..



StatusHati: Bukan khayalan yang aku berikan, tapi keyakinan yang nyata..



10 comments:

makchaq said...

Untung la... orang berjodoh dengan family tukang masak & tokey restoren....

Apa terasa kat tekak request je... dah terhidang...

Suria Lekatlekit said...

best dapat MIL yang rajin masak & sangat penyayang macam ni ehehehe

saniah ibrahim said...

Mak mertua pasti tak kan kecewa kan selera nenantu...

Kakzakie Purvit said...

Yg untung mestilah makan
Hasil dari airtangan org yg expert memasak:)

Rizziela said...

sedapnya

mulan said...

waahhhhh tak tahan tengok nasi lemak dll tu.. sedaapppnya...

eima said...

nasi lemak is may fav tu .... sedap nye

Yana Libra said...

terliur tgk~

Mummydearie said...

Ayam golek tandoori tu yang tak boleh tahan lap air liur meleleh tau! Untunglah ada suamiku chef macam ni. Main request aje nak apa, tentu suami relahati masakkan untuk isteri tercinta!

Kira Sakura said...

mujur perot dah kenyang kalau tidak meleleh ailio tengok hihihihi

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...