Followers Remaja Purba

Friday, February 19, 2016

'Roller Coaster' di Kampung Bukit Cherakah



Sambungan entry semalam..

Dulu.. lama dulu..
Jalan ni memang antara laluan utama aku..
Jalan yang berbukit macam roller coaster..
Pemandangan yang cantik berkabus waktu pagi sepanjang Jalan Kampung Bukit Cherakah itu..
Paling aku dan anak-anak suka..
Tekan minyak waktu naik bukit dan meluncur laju turun..
Feeling macam naik roller coaster..
Fuh... best... kecut perut.. hahaha..


 Nampak tak.. tinggi menaik..


 Perlahan je aku pandu, semata-mata nak ambil gambar jalan ni..


 Gambar kiri.. naik lagi.
Gambar kanan.. sayup je nampak hujung jalan tu..


 Keadaan jalan yang bukan saje macam roller coaster tapi juga beralun di sesetengah tempat..


Dari pandangan sisi cermin kereta..
Jalan yang baru aku tempuh.. lupa nak kira jarak dalam km semalam..


 Selesai sudah urusan dak Kakak di SINI..
Gigih petang semalam aku ambil gambar sepanjang jalan Bukit Cherakah tu..



Dulu.. jalan ni sunyi waktu malam..
Adik aku pernah kena 'usik' dulu.. syukur beliau takde apa-apa..
Aku juga bersyukur tak pernah kena 'usik' sepanjang aku menggunakan jalan ni..
Tapi itu dulu..
Sekarang dah banyak kenderaan lalu jalan ni..
Kurang dah keseraman bila memandu waktu malam kat jalan ni..



StatusHati: Badan mula rasa dedo.. bisa-bisa..


16 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Hihihi Roller Coaster menaiki kereta ye Aiza..
Seronok lah anak2 dibelakang kereta tu kan ..

Kalau akak balik kg en suami pun jalan berbukit-bukit..
Tapi mereka ikut cerita Dora tu..
"Going Up.... Going Down " dengan gembiranya mereka berteriak..
Sekarang mereka dah besar.. tiada lagi jeritan itu :D

Kakzakie Purvit said...

Bila jalan sunyi kanan-kiri pulak tak ada rumah memang tak mustahil ada yg suka mengusik.

paridah said...

JALAN MCM ROLLER COASTER TAPI ELOK LEBAR OK JER KOT XSUSAH NK MANDU DGN SELAMAT...

idzwa kamaruddin said...

mencanakcanak la tekan minyak!

Nurzakiah Hanum said...

best nie

Malinda said...

akak masa tengok gambo2 ni pon terpikir gak 'mesti sunyi gile2 time malam...kalau akak sorang2 kompom tak berani' baca part last rupenye ada gak pengalaman adik ko kene kalau yek...syukur la tak ape2...suasana kiri kanan memang nampak tenang je kan banyak pokok2...

Mummydearie said...

Yang paling best tu bila dah naik lepas tu masa nak turun, semacam rasa dalam hati. Syok. Hahaha!

norhidana miswan said...

kalu jarang2 gune jln nih msti terasa seram masa naik turun tuh... tp kalu dh hari2... rasa seronok lak mcm roller coaster kan...

makchaq said...

Kejap je dak kakak kursus.. ingatkan sampai hujung minggu..
Bawak laju....memang rollercoster... bawak slow macam makchaq x kan terasa la rollercoster.. rasa meranggkak je...

Yana Libra said...

bahaya tu kalau bwk laju..

Nabila Syifa said...

Ingat roller coster btui td

Nabila Syifa said...

Ingat roller coster btui td

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Memang beralun betul jalanya.

Jobdirumah Buat Duit said...

Tempat-temapt macam ni memang tak mustahil jika ada yang mengusik. Kawasan sunyikan. Sekarang dah ok sikit banyak kereta.

aliaamie said...

Roller coster pon sempat ambik gambarr haih bahaya lah !

Kira Sakura said...

kalau mak budak pregnant lalu jalan ni skang ni mau muntah nonggek kalau bawak laju2 huuuuu

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...