Followers Remaja Purba

Wednesday, February 10, 2016

Masih bercuti..?


'Nuha.. nak ikut ibu pergi office tak..?'
Bila sebut je macam tu, laju je dak Nuha bangun..
Takde nak merengek macam biasa..

Di tempat kerja..
Kuumpan dak Nuha dengan pensil warna dan lukisan..
Tapi sekejap jelah dia layan..
Lepas tu, nak itulah nak inilah.. bosanler tu..

Dak Kakak dengan dak Adik pergi sekolah..
Hanya Sekolah Kebangsaan yang diberikan cuti tidak Sekolah Agama..
Pengasuh dak Nuha pulak balik kampung makanya.. ke tempat kerjalah kubawa..
'Ibu.. nak susu..' eemm.. biasa tu tanda nak tidur tapi bukan dak Nuha..
Dah puas menyusu, sambung lagi buat 'kerja'..


StatusHati: Kupendam rindu yang tak sudah..


10 comments:

PeRdU cINta said...

susu tu macam minyak la mama..dahaga nuha..hihihhi,,dah isi minyak baru lebih power nuha..

idzwa kamaruddin said...

ramia jugak bawak ke office hari ni :)

lia ummiirfan said...

wahh.. seronoklah Nuha ikut Mama ke ofis

paridah said...

selesa di ofis dgn dak nuha jer yer...

Malinda said...

anak akak pon gitu dik..lepas minum sebotol lagi bertambah tenaga dia nak buat keje >__<

Kakzakie Purvit said...

Nuha jadi assistant ibu ye hari ini:)

Rizziela said...

samalah..kalau bawa anak2 dtg office. .mmg sy x senang nak buat keje.. mcm2 diaorang nak ..last2 baik x payah dtg office. .cuti

Mrs. A said...

Samalah Mrs. A pun dah start kerja tapi kids masih di kampung cuti sekolah depa seminggu.

Aziela said...

Akak suka bawa anak pergi opis. Bonding lebih terasa.

Mummydearie said...

Kasihan Dak Nuha penat 'bekerja' kat pejabat ibunya... Sesekali bawa anak ke tempat kerja seronokkan. Kita ni memang takdalah nak merasanya!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...