Followers Remaja Purba

Monday, December 21, 2015

Sup Haji Abu di Jalan Doraisamy, K.L


Sejak balik dari urusan kerja + bercuti bulan lepas, terasa semakin hilang arah..
Banyak entry tertunggak belum sempat di publish..
Sibuk.. komitmen rutin harian perlu diutamakan..

Sementara tu.. ni kisah minggu lepas..
Hubby mula tunjukkan tanda-tanda tidak sihat sejak Rabu lepas..
Aku risau bukan apa.. takut jadi macam dekat SINI..
Nak pulak hubby jenis jarang sangat sakit.. sekali kena, teruk..

Jumaat petang tu, aku balik kerja tengok hubby terbaring tak larat..
Alahai sedihnya bila dak Nuha dalam nada pelatnya bagitahu 'Ibu.. babah sakit..'
Tak dan rehat, terus kupaksa hubby ke klinik..
Dapatlah suntikan manja dari doctor peribadi hubby.. kihkihkih..
Doctor Azrul senyum je melihatkan kerenah aku mengambil gambar..
Gambar rare tu, bukan senang nak dapat..

Malam tu jugak kami balik kampung.. apa-apa hal dah dekat dengan hospital.
Mak mertua ku bagitahu 'demam budak nakal.. memang macam tu..' miahahaha..
Penat.. tapi kuatkan semangat jelah.. tu baru sikit dugaan yang aku dapat..
Menariknya orang demam ni selera pelik-pelik.. tapi kugagah layankan aje..
Malam tu jugak adik-adik hubby temankan kami pekena sup Haji Abu di Jalan Doraisamy..


Pelbagai pilihan sup yang ada..
Kami cuma pilih sup ayam, kambing, perut dan urat.
Pakej bungkus bawak balik untuk my FIL..


Dah makan, macam biasa.. kemas susun letak setempat..


Sabtu pagi pulak..
Nasi lemak homemade by my MIL..
Balik kampung mana leh diet.. kihkihkih..



StatusHati: Saya jaga awak elok-elok kalau awak jaga saya elok-elok..



15 comments:

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Semoga hubby akak cepat sihat.
Sedap pekena sup masa tak sihat. Bagi hilang pahit mulut kata orang.

Jobdirumah Buat Duit said...

Kasihanya. Semoga hubby akak cepat baik.
Sedapnya sup. Macam-macam ada tu.

norhidana miswan said...

ni yg akak tunjuk aritu ek... sedap nyer nengok yg urat ngn perut tuh... peberet tuh

nohas said...

sup Jalan Doraisamy memang famous..suka sup kambing, pekat kuahnya..

Jueliza Jamani said...

kita pun suka makan sup doraisamy ni jugak.. sedap..

Yana Libra said...

siannye..moga cepat sembuh

Kakzakie Purvit said...

Nasi lemak bungkus daun pisang tu yg mantop:)

idzwa kamaruddin said...

sedap nyerrr...roti cicah sup pun layan~

Malinda said...

akak bab2 sup camni memang feberet...dedulu ada satau kedai mamak jual sup2 je...selalu gak la akak terjah...dah lama dia tutup tak buka2 sampai la ni...mungkin dah kaya kot terus balik negara asal...hehehe

Amanda Suria said...

Habih laa.....jahanam diet..

saniah ibrahim said...

Demam2 pekena sup memang berselera .
Sedapnya ada pelbagai sup.

Zaza Abdul Latif said...

sup tu.. dah lama hoi sup tu kat situ.. dulu suka sangat makan sup kat situ..
nasi lemak homemade tu mcm beli kat kedai punya.. terbaik :)

Raihanah Ahmad said...

semoga cepat sihat

BTS said...

makanan ..nampak melazatkan sup tu.
sib baik sempat snap ea..

aryan azra said...

status macam tuan anas mikael je tu hehehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...