Followers Remaja Purba

Wednesday, December 2, 2015

Terubuk masin Sarawak


Permulaan Disember 2015, aku mulai dengan..

Semalam..
Mendapatkan rawatan di hospital..
Kalau tak kuat semangat, menangis kesakitan dah aku..
Berdasarkan urine test kali kedua..
Alhamdulillah, keputusan adalah negatif.. tiada sumber asing seperti pemeriksaan kali pertama di klinik sehari sebelumnya..
Walaupun negatif, tapi aku tetap risau sebab sakit kali ni tak sama seperti yang biasa berlaku pada sebelah kanan..
Slip disc..?
Setakat ni bukan dan jauhkanlah hendakNYA..


Hari ni..
Mengambil kesempatan berehat di rumah..
Rutin harian turut kuperlahankan..
Pejam mata, lapangkan hati dari teringat hal kerja di pejabat..



Terubuk masin Sarawak pelengkap hidangan..
Part mana yang masin aku pun tak tahu..
Salah pilih kah aku waktu membelinya..?




StatusHati: Beginikah selamanya..?


16 comments:

PeRdU cINta said...

Moga semua dipermudahkan..amin..

SalbiahM said...

semoga cepat sembuh, sis..

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Kalau slip disc, kena buat urine test jugak ke?

Qaseh Vee said...

terubuk masin sarawak mmg tak masin la aizamia ... semoga dipermudahkan segalanya ...

Rai OurKizuna said...

semoga cepat sembuh kak.. take care

JR said...

Dah lama tak ke Sarawak. Dulu kalau ke Sarawak, terubuk dan tikar buluh mesti antara barang yang dibeli...

Diana Rashid said...

tak masin ke?/saya suka kalau tak masin sangt..:p

aizamia3 said...

Izni Hafiz Abdul Rashid:
Urine test tu sebab sehari sebelumnya buat dekat klinik. Doc yang nak check.. bila ke hospital, doc dekat hospital buat lagi sekali. Nak confirm kan ada infection tak pada urine test tu..

Yana Libra said...

sakit ke? moga xde ape yang serius..

tiga lalat said...

syukur je bukan slip disc tuuu.,

paridah said...

sedapnya terubuk masin yg xmasin...moga tiada mslh kshtn yg merisaukan insyaAllah.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sabar akak yea. Semoga sakit akak cepat baik.

OhPanduan said...

Semoga cepat sembuh akak. Harap tak ada apa-apa. Sedap ikan tu.

Jobdirumah Buat Duit said...

Hasil laut dari Serawak yang sedap.

Semoga cepat baik sakit akak.

Malinda said...

kalau dah sampai sarawak tapi tak pulun beli terubuk masin ni memang tak lengkap...ikan masin ni goreng bodoh2 camtu pon dah sedap dik...lagi kan goreng dgn segala bwang cili semua ni...makan nasik 2 pinggan pon tak sedo...hahaha

Mummydearie said...

Moga sudah berkurangan kesakitan yang dialami.

Sekali lagi, favorite saya ni terubuk masin. Tapi bagus jugalah kalau tak masin sangat!

P.S. Sampai la ni takda pulak keluar si robot durjana tu kat sini. Itu yang I continue and keep continuing to lepaskan bom komen. Hahaha!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...