Followers Remaja Purba

Wednesday, December 23, 2015

Kedai Kasut Bata


Aku takde spesifik tempat nak beli keperluan sekolah anak-anak.
Mana dan.. mana sempat.. mana berkenan je.. rezeki kedai tu lah..
Kali ni beli kasut sekolah dekat Kedai Kasut Bata di Jalan Kapar, Klang..
Sekarang macam-macam design yang ada..

Dari awal dak Kakak dengan dak Adik nakkan kasut sekolah bertali..
Oklah.. kita tengok dulu ye.. kalau ok dan harga tak mahal, kita beli..

Pilih punya pilih..
Dak Kakak dapat sepasang..
Dak Adik tak dapat sebab takde size..
Puas pujuk takmo juga, nak jugak yang bertali..
Geram punya pasal, semua kasut yang bertali aku suruh dia cuba..
Akhirnya terpaksa juga dia mengalah tapi tetap jugak takmo kasut yang aku berkenan..
Fuh.. dak Adik.. satu-satunya anak lelakiku yang keras hati..
Susah nak tukar pilihan dia dari A ke B..

Den bokonan kasut upin ipin, anak den tak nak pulak..
Huhuhu.. ni sapo yang nak sekolah sobona eh..? Omak ko anak..?



Dalam kita dok leka memilih kasut untuk dak Adik, dak Nuha datang tarik baju kita tunjuk kasut yang dia berkenan..
Sudahnya hubby uruskan dak Adik, dak Kakak layan dak Nuha..
Aku..?
Tunggu je kat depan kaunter..
Dah habis pilih, jom bayar..


StatusHati: Bila rindu ku whatsapps dirimu..


14 comments:

Aisya Ahamad said...

Dulu pun mak suka bawa g bata kalau nk cari kasut sekolah. Takde yg berkenan, pergi bata lain plak. Hehe

idzwa kamaruddin said...

omak nak merasa kasut zmaan ni ehh...hehehe..dulu xde khennn

Yana Libra said...

mcm2 peel anak ye :)

Rizziela said...

Kami x cari kat Bata pun.. beli yg murah2 aja.. tp nak cari gak lagi sepasang utk buat basahan

paridah said...

ikut jer pilihan anak2 tu ai...

Puan Kutu said...

aiman pun tahun ni request kasut bertali..mahal betul ye kasut sekolah sekarang..baru anak sorg je sekolah dh nk pitam.hahaha

Suria Lekatlekit said...

kita dulu tunggu kat rumah je mak ayah bawak balik je kasut.. masuk sekolah menengah baru urusan keperluan sekolah sendiri.. tapi dulu dengan sekarang memang dah tak sama.. budak2 sekarang dah lebih advance.. so depa ada choice sendiri

lieyalatif said...

lieya pun takde spesefik tempat nak beli kasut sekolah anak2...ari tu pi JJ tgk ade lambakan jualan kasut kat ruang legar die.... hah senang...moh rembat kat situ ajek heheehehhe...tapitu laa budak2 ni demand leh tahan...nak kasut gini laaa...brand ni laaa....ermmmm ikutkan ajek laaaaa...

HeNRieTTa JoSe said...

nostalgia kasut bata ni...zaman skulah dlu ini lah kasutnya...skank dah ada handbag, cntik jgak handbag bata...

dorsett pink said...

sama macam saya, kalau nak beli apa2 barang, main sambar je apa yang ada depan mata sebab malas nak bawak kereta pergi sana-sini, tambah plak nak kene redah jem...

Lagi 1, perangai dak adik tu sebijik macam saya. kalau nak A, A la jwabnya.. selagi tak dapat A, tak beli la sampai sudah. ahhahaha

Daddy Ziyyad said...

BATA pun rasanya ada banyak buat jualan gudang kat area2 Kapar tu...

saniah ibrahim said...

Kakak pun beli kasut anak2 kat Bata,lebih berkualiti sejak zaman berzaman kan...cuma skg kakak kurang pening kepala awal tahun sebab dorang beli tengah tahun.
Biasalah budak2 kalau dah besar sikit je nak pakai kasut tali.Macam anak bongsu kakak ni tapi part2 ikat tali kenalah ibunya juga.

LM said...

Hihi anak zaman skrg ni dh tau memilih. Ada citarasa sendirik.

Naz said...

macam-macam karenah

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...