Followers Remaja Purba

Wednesday, December 23, 2015

Mee Jawa JJ Manis Meletop


Sambungan kisah dari SINI..
Habis program hari pertama, kita sambung hari kedua pulak..
Sebelum aktiviti diteruskan mohler kita brunch dulu (breakfast + lunch)..
Kali ni hubby pilih kedai makan Mee Jawa JJ Manis Meletop di SINI..

Pernah masuk dalam rancangan Jalan-jalan Cari Makan di TV3.
Sebenarnya dekat area Jalan Paip menghala ke Puncak Alam memang banyak kedai makan dan kedai makan ni salah satu darinya..
Sebelum ni biasa lalu di kawasan ni tapi tak pernah teringin pun nak singgah makan; kali ni dengan family SIL kami makan di situ..




Bersebelahan dengan Surau Darul Amin
Kariah Kg. Mohd Shariff, Jalan Paip Meru 41050 Klang, Selangor


Pilihan hubby - Lontong bersama paru dan sotong.
Aku bagi 3/5 bintang..

Mee Jawa JJ Manis Meletop
Aku bagi 4/5 bintang, cuma udang kurang segar - overall not bad.


Nasi lemak pilihan dak Kakak dan dak Adik..
Masa order ni dak Kakak dan family SIL belum sampai lagi..


Sup Tulang Herba + nasi putih pilihan dak Adik..
Tercipta sejarah dak Adik makan sebanyak ini..


Dak Adik share dengan babah..


Berdekatan kedai tu ada beberapa banner macam ni
Tak susah pun nak mencarinya.. ditambah pulak bersebelahan pula dengan surau


Lepas makan, barulah kami membeli keperluan sekolah anak-anak..
Pelbagai kerenah.. sorang nak macam tu.. sorang nak macam ni..
Antaranya macam dekat SINI..
Tu belum kira rengekan dak Nuha lagi..
Anak-anak puas dapat apa yang diinginkan..
Tinggal nak bayar yuran persekolahan awal Januari je nanti..



StatusHati: Yankee Oscar Uniform.. kite rindu..


3 comments:

Yana Libra said...

nampak cam sedapppp jeee :)

kakyon said...

lalu lalang kat sini..tak pernah singgah. pasni bolehlah terjah..

insan marhaen said...

tak tahu bila akan ke Selangor untuk singgah rasa...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...