Followers Remaja Purba

Thursday, December 10, 2015

Gara-gara Maggi Udang Galah


Malam tadi..
Gara-gara post gambar Maggi Udang Galah dalam group office ku..
Bila bab makanan ni, memang tak boleh elak dengan dorang.
Confirm ada yang request..
Nak pulak kalau ada mak buyung lagi jangan buat memain..



Tak dapat maggi ketam, dapat maggi udang pun jadilah..

Sebelah kiri.. udang tiger (harimau)..
Sebelah kanan.. udang galah..

 
Udang tiger (harimau) untuk kengkawan office


Siap kena sakat dengan boss dan anak buah malam tadi..
gara-gara aku post maggi ketam dalam group..



Pagi tadi..
Chef hubby tolong buatkan 3 set maggi ketam untuk 3 orang mak buyung dalam bahagian aku..
Tak sampai hati weh.. kalau tak preggy aku ok lagi.. boleh buat hati kering..
Alhamdulillah.. rezeki ketiga-tiga boss di pagi hari..
Manakala udang tiger tu, siapa nak kena masak sendiri.. ekekeke..


StatusHati: Adakah kau pergi takkan kembali..??


29 comments:

Kakzakie Purvit said...

Kita yg dah pernah mengidam tahulah bila nak tu kalau tak dpt macam nak menangis.

Falsya said...

akak..abis tuh mak buyung nie yg tgk nie mcm mana..T_T

norhidana miswan said...

perkkkh kak beso gabak udang tuh... udang harimau tu pun beso giles....

nsb aku tak peknen kalu tak aku nk bt permintaan jgk lah kak...

Amy Hilmirda Daud said...

nampak Sedapnya maggie udang galah...

nohas said...

sedapnya..nak jugakk..

Amy Hilmirda Daud said...

sedapnya...

Amy Hilmirda Daud said...

sedapnya..

Amy Hilmirda Daud said...

nampak sedap maggie tu :)

Amy Hilmirda Daud said...

nampak sedap maggie tu...

Amanda Suria said...

Nak orderrrrrrr.....alaaaaa besarnya udang tu....

Lea Ismail said...

Udang tu memikat betul

paridah said...

baiknya hati ai n hubby sanggup msk megi yg amat sedap tu utk ibu2 yg preggy...xderlah nanti baby ngences sbb xdpt merasa maggi udang r ketam...

aizamia3 said...

Falsya:
huhuhu.. mai datang umah..

Amanda Suria:
Nak bila.. ;)

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah...rezeki yang ada dikongsikan dengan mereka yang berkeinginan. :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Yang tak mak buyung ni pun terliur tengok Aiza :)

Zaza Abdul Latif said...

masuk tengahari ni.. terus menjerit2 perut ai tengok udang & ketam tu..
maggie tu.. hishhh kejam sangat.. hihi

Nurzakiah Hanum said...

perggggggggggggh bestnya

Aziela said...

Uishh....mmg sedap kan Ai... Murah rezeji awak belanja mak buyung

aRz MoHa said...

menarik nampak...udang besar tuuu

aRz MoHa said...

apa yang pergi takkan kembali?

JR said...

Sedapnya..pos semangkuk ke rumah saya bolehhh?? Hahahaha...

najwa zahid said...

tak pernah lg rasa megi udang galah. pergh

Mummydearie said...

Untungnya mak buyung tu semua, ada rakan office yang baik macam ni...

Aduhai, yang tak mengidam pun tak tahan tengok udang galah, udang tiger dan juga ketam ni! Serius tetiba aje rasa nak mengidam juga. Ada sesiapa nak layan ke? Hahaha!

ewento marcello said...

masya allah. punya besar udang

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedapnya. Memang kena layan orang tengah mengidam akak.

Kesuma Angsana said...

Salam... makaih yg ini kita pulun udang galah jelah mee tolak tepi he3

cikceriacorner said...

sedapnye...untung member dpt kawan mcm ni..heheh

NEKCIK said...

nekcik nak jugaklah jadi kawan ofis..tapi tulah dah tamat tempoh mengidam hu..hu..tak ada can lah nak dapat maggi udang galah ye!!

Kira Sakura said...

wowww besar tu. kira salah sorang yang cuba elakkan klau boleh nak post gambar makanan ni. sebab kesian kalau ada yang teringin. terus rasa bersalah nanti huuuu

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...