Followers Remaja Purba

Friday, December 18, 2015

Dinosaur at Setia City Mall


Bulan Disember adalah bulan membeli-belah keperluan anak-anak untuk kembali ke sekolah atau bahasa kampungnya Back To School..
Memandangkan cuti rehat masih banyak lagi, jadi marilah kita menggunakannya..
Kelmarin dan semalam aku bercuti hanya untuk urusan anak-anak..
Juga mengambil kesempatan window shopping dan jalan-jalan cari makan..
Bersama SIL dan family kami bersama-sama gedik santai dua hari tu..


16 Disember 2015 (Rabu)..
Urusan pembelian buku sekolah anak-anak di sekolah..
eemm.. ada je stok buku belum sampai.. kena tunggu buka sekolah baru ada..
Manakala urusan berkaitan yuran awal tahun 2016 nanti..

Dah alang-alang cuti kan.. moh ler kita menggembirakan anak-anak..
Dak Kakak dengan dak Adik dah puas berjalan sebenarnya mengikut my SIL bercuti baru-baru ni..
Dak Nuha dok merengek..'bosan.. bosan..'
Maka.. moh ler kita ukur jalan dik..

Maka..

Setia City Mall memanggil kami datang..


Pagi.. waktu kerja pulak tu.. manalah nak ramai orangnya..
Rileks santai je berjalan.. kepala pun tak serabut..


Bukan tengok pun movie ni.. hanya beli Star Wars Limited Edition tu je..
Movie Star Wars ni semalam 1st day tayangannya..


Gambar bawah: Pemandangan sebelum tengahari..
Gambar atas: Pemandangan waktu petang..


Bersama-sama family SIL kami menonton wayang sebelah petangnya..
Tak dapat tengok Star Wars.. dapat ambil gambar pun jadilah..


Movie pilihan dak Kakak dan sepupunya..


Dak Nuha yang mula-mula takut nak bergambar..



Kami dok couple seat, anak-anak dok depan kami.. senang nak pantau..
Kali pertama bawa dak Nuha tengok wayang..
Penat duduk, berdiri pulak.. penat berdiri nak beriba pulak..
Nasib baik dia tak  jerit nak susu.. kehkehkeh..


Singgah makan di KFC, melayan tekak anak-anak..


Bersantai tengok air pancut di luar Setia City Mall..
Duduk sebaris hadap air tu..
Takdan nak ambil gambar dorang, bateri handphone habis..


Selesai hari pertama..
Nanti aku sambung kisah semalam pulak..


StatusHati: Terlalu banyak cerita yang kau tinggalkan saat bahagia denganmu..


5 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

hehehehe... teman dah beli tiket Star Wars kat Setia City Mall untuk hari Ahad nie... Anak teman menuntut janjinya... :d

Nurzakiah Hanum said...

syoknyaaaaaaaaaaaaaaaaa

tiga lalat said...

wak pon sempat tenok star wars tadi mlm., bengang je org blkg main tolak2 kerusi kita, kote panjg sngt kot ., huhu2 oops

ps. mak aizamia , SIL tu bhs kampungnye 'kakak ipar'? bukan 'anak ipar' .,
;p

norhidana miswan said...

tak pnh lg bwk aiyan tgk wayng... tingin jgk bwk sekali...

star war tak minat la kak... jd nya ada filem free kt astro pun tak layan

dorsett pink said...

saya tak pernah tengok star wars dan memang tak akan tengok.. sebab tak suka dengan fiction movie ni.. hahhaa... btw, enjoy reading ur post

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...