Followers Remaja Purba

Wednesday, December 16, 2015

Kenangan Hari Kedua di Sarawak


Lama rupanya ku peram kisah Sarawak ni..
Meh kita sambung kenangan yang tertinggal di Sarawak di SINI..

Program yang aku hadiri ini adalah berbentuk Program Kemasyarakatan dan melawat tempat yang menarik di sekitar Kuching Sarawak selama 4 hari 3 malam..


Hari kedua di Sarawak..
Corporate Social Responsibility (CSR)..
Kami telah memilih Rumah Kanak-kanak Kuching sebagai aktiviti CSR.
Namun demikian, atas sebab-sebab keselamatan penghuni rumah berkenaan, segala gambar tidak boleh dikongsi.



Kesemua aktiviti berlangsung di dalam dewan..
Hujan lebat di luar tapi acara dalam dewan pun tak kurang hebat..
Pada yang kali pertama melihat pasti sedikit rasa 'culture shock' melihatkan kerenah mereka tapi semuanya masih dalam kawalan pihak pengurusan..
Disiplin dan rasa hormat tetap ada dalam diri mereka..

Hujan mengiringi kami dari hotel penginapan hingga ke Rumah Kebajikan ini.
Berterusan hingga ke akhir program termasuk kat mata kami semua..



Kemudian, aktiviti diteruskan pada sebelah petang..
Sarawak River Cruise..
Pengalaman pertama menyaksikan terbenamnya matahari..
Keadaan cuaca bukan dalam keadaan terbaik tapi matahari tetap ada di sebalik awan..


 Ada welcome drink sepanjang menikmati pemandangan dari Sarawak River Cruise..


Subhanallah..


Atas.. pemandangan dari bilik penginapan..
Tengah.. Subhanallah cantik pemandangan itu..
Bawah.. Kenangan menyelusuri Sungai Sarawak..


Gambar atas kapal tu banyak sebenarnya tapi aku malas nak letak watermark..

Habis sudah hari kedua dan bersambung lagi.. di SINI..



StatusHati: Terasa 'kehilangan' dengan entry Sarawakku ini..


9 comments:

tiga lalat said...

ohsem sunset kat sg srwak tuuu., ;p

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

idzwa kamaruddin said...

sarawak je saya tak sampai lagi!

Yana Libra said...

bestnye dapat jalan2 sarawak

JR said...

Dah lebih 10 tahun tak menjejak kaki ke bumi kenyalang, alahai rindunya masakan Sarawak..

Chekgu Azrine said...

teringin nak pergi sarawak balik...
dulu masa umur 4-6 tahun dok sarawak dgn family sebba abh kerja askar...

norhidana miswan said...

bestnya kak... aktiviti naik cruise tu pun syok... msti dh mcm2 ada kt sarawak... dana pnh pg kuching dlm tahun 2005 gitu... dh 10thn dh

Malinda said...

cantik jugak pemandangan dan tempat2 di serawak ye dik...kat unimas tu biras akak punye adik bongsu belajo kat sana...baru tahun pertama dia daftar sebelom raya korban tahun ni...

Puan Kutu said...

wow sarawak..menarik pengalamannya..lama juga ye kesana..mesti byk lg tempat menarik dah terjah

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...