Followers Remaja Purba

Friday, August 14, 2015

Kena sentiasa lawa macam ni..


Petang semalam.. depan sekolah dak Kakak..
'Ibu nak tahu tak.. kawan-kawan kakak ramai nak tengok rupa ibu..'
'Kenapa..?'
'Dorang nak tengok ibu lawa ke tak? Tua ke muda lagi.. garang ke..'

Dalam hati..
Aku kena pastikan aku sentiasa lawa macam ni..
Tak nak dorang cakap aku dah tua.. kahkahkah..

'Alah kakak.. ibu pun dulu macam kawan-kawan kakak jugak.. mesti nak tahu macam mana rupa mak ayah dorang..'


Dalam perjalanan balik ke rumah..
'Ibu mengandung ke..?'
'Kenapa Kakak tanya macam tu..?'
'Tu.. tengok perut ibu buncit..'
eeeerrrr... #mohonterasa..

'ooo.. ni sebab ibu tak diet.. ibu kan asyik makan je..'
'ooo.. Ingatkan ibu mengandung..'
Huhuhu.. sebelum ni dah kena dengan dak Nuha.. di SINI..
Nampak gaya kena mulakan semula program diet dan exercise..
Lelemak ni makin bertambah degil pulak..



StatusHati: ... 'bab kurus tu kena kekalkan..'



17 comments:

Nurzakiah Hanum said...

memnag kena kental

IQ = Iez Qis said...

comel jer layan kerenah anak2...anak2 meningkat usia banyak celoteh..

Rizziela said...

anak sy kata saya buncit...sakitnya tu disni

paridah said...

sabar jelah...anak2 ni selamba jer komennya.

misz sheyla said...

waa...sentap kalau org tegur pasal perut kite..mujur anak kecik lagi...hihi

Falsya said...

adehhhh...kakak kakak...;)

Mummydearie said...

Aduhai, soalan si anak! Kalau Ilahkan dah lari masuk bilik landing atas katil. Tensionnya...

Nasib baik my anak ni lelaki. Takdalah pulak dia sibuk kata kawan-kawannya nak tengok muka Mommy. Tapi bila mereka nampak my husband, kawan-kawan tanya kat si Abang ~ Eh, bapak awak omputih eh?

Nak gelak besarlah pulak rasanya!

Malinda said...

makan dalam soalan anak ko tu dik....kahkahkah...hadoi la hai...esok2 anak akak si mak enon tu pon mesti bagi soalan2 maut camni...bebudak sekarang memang pandai berpikir sendiri

Kakzakie said...

Hahaha... baru nak maintain lawa dah kata mengandung pulak ye:)

Puan Wawa said...

aduhh, kena dengan anak dah macam ni.. hehe

singgah jumaat>.:)

iryanty ahamad said...

:-)) bisa betul soalan anak2 sekarang

Aziela said...

Jangan risau mesti kawan2 dak kakak cakap Ai ni kakaknya....Akak dah tak larat dah...dah semakin menerima hakikat, dah tua...hahahahaha

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum..

Alahai comel sungguh cerita & soalan kakak.. Budak bijak..

norhidana miswan said...

ayak.... ibu dia dh kurus tu pun kata perut muncit... itu kalu dia jumpa dana mau dia ingat acik nih... ngandung sepanjang masa kot

Khai♥Rin : anies said...

terasa jg ni ;-)

ArELeEz said...

jiwa kene kebal, hati kene tahan godaan! happy diet & work out. good luck!

Kira Sakura said...

pftttttt hahahahahhaa

bersembur air achik kira ko dak kakak oiiii dengar statment tu

kihkihkih

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...